Medicamentul antiviral dezvoltat de Pfizer reduce cu 89% riscul de spitalizare sau deces, a anunțat compania
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Compania Pfizer a anunțat, vineri, că medicamentul său experimental împotriva Covid-19 reduce cu 89% riscul de spitalizare sau deces.

Medicamentul antiviral Paxlovid, aflat momentan în teste clinice de fază trei, reduce riscul de spitalizare sau deces cu până la 89%, a anunțat compania Pfizer într-un comunicat de presă. Anunțul vine la scurt timp după autorizarea Monupiravir în Marea Britanie. 

Rezultatele observate până acum la medicamentul dezvoltat de Pfizer, Paxlovid, par să le depășească pe cele de la pastila Molnupiravir de la Merck & Co Inc, despre care s-a demonstrat luna trecută că reduce la jumătate riscul de spitalizare sau deces.

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat rezultatele studiilor de fază 2/3 sunt foarte promițătoare. Compania Pfizer va depune documentația necesară pentru aprobarea în regim de urgență a medicamentului antiviral Paxlovid de către Autoritatea americană a medicamentului (FDA).

În comunicat se precizează că mai puțin de 1% dintre pacienții cărora le-a fost administrat medicamentul au avut nevoie de spitalizare. Mai exact, aproximativ 0,8 dintre pacienții care au primit combinația de medicamente au fost spitalizați în decurs de o lună, respectiv 3 din 389 de pacienți. 7% dintre pacienții cărora li s-a administrat placebo, respectiv 27 din 385 au fost spitalizați. 

De asemenea, niciun participant infectat care a fost tratat cu Paxlovid nu a decedat.

Studiul a fost realizat pe 775 de adulți cu Covid-19, considerați cu risc crescut de a dezvolta o formă severă. Participanților li s-a administrat aleatoriu fie o combinație de medicamente, fie placebo, la trei sau cinci zile de la debutul simptomelor. 

VEZI ȘI: Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat, conform OMS

Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat, a afirmat marţi comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), lansând un apel către statele membre să recunoască toate vaccinurile omologate de agenţie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acest comitet de urgenţă privind COVID-19, prezidat de Didier Houssin, se reuneşte la fiecare trei luni pentru a analiza situaţia.

Ca urmarea a întrunirii sale de săptămâna trecută, a publicat marţi o declaraţie în care subliniază că deşi au fost realizate progrese graţie unei utilizări sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi a tratamentelor, analiza situaţiei din prezent şi a modelelor de prognoză indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat.

Acest comitet de urgenţă este acelaşi care, cu prilejul celei de-a doua sa întruniri, pe 30 ianuarie 2020, l-a sfătuit pe directorul general al OMS să declare pandemia o urgenţă de sănătate publică pe plan global, cel mai înalt nivel de alertă din punct de vedere epidemiologic. Ceea ce s-a şi întâmplat. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care își glorifică prea mult trecutul

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să-și ceară iertare de la partener

pixel