Iubirea de sine sau iubirea dureroasă pentru altcineva? Află cum să te distanțezi de persoanele toxice!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Dacă găsești dificil să te distanțezi de cineva pe care îl iubești, fie că este vorba de un partener, un prieten sau un membru al familiei, iată câteva strategii eficiente despre cum să te distanțezi de oameni și situații care nu mai sunt benefice pentru tine!

Ai simțit vreodată că te împarți între iubirea pentru altcineva și îngrijirea de sine? Cu siguranță, dragostea este un sentiment puternic și creatoare a multor dintre cele mai prețioase conexiuni ale noastre, dar sunt și momente când ne poate face să ne simțim profund răniți sau triști. Este ca o sabie cu două tăișuri, ce aduce bucurie și provoacă durere simultan. Există momente în viața noastră când ne aflăm la răscrucea dintre dragoste și propria persoană. Astfel realizăm că detașarea este calea necesară către vindecare.

Fie că este vorba despre urmările unei despărțiri, sentimente neîmpărtășite sau nevoia de creștere personală, decizia de a te desprinde de cineva pe care îl iubești este o alegere profund personală și adesea curajoasă. În aceste momente, este important să recunoști validitatea emoțiilor tale și să înțelegi că îmbarcarea pe această călătorie este un act de iubire de sine.

Psihologul Radu Leca despre divorțul de un partener psihopat: Realmente îl vezi cum se tăvălește pe jos!

Iată cum te poți detașa de cineva pe care îl iubești, dar care nu îți face bine!

  1. Arta predării. Îmbarcarea pe calea detașării necesită stăpânirea artei predării. Imaginează-ți asta: Ții în mână un balon care reprezintă relația. Cu cât te opui mai mult să îi dai drumul, cu atât îți trage mai tare de mână. Predarea în acest context este recunoașterea faptului că balonul vrea să zboare liber. Doar prin eliberarea mâinii tale poate el să zboare liber și numai atunci poți începe să navighezi propriul drum neîngrădit.
  2. Recunoașterea necesității de a renunța este primul pas în această călătorie dificilă, dar eliberatoare. Simte și procesează-ți emoțiile. Probabil vei simți multe emoții contradictorii înainte să decizi în cele din urmă să te desprinzi de această persoană. Cel mai probabil, vei experimenta sentimente de vinovăție, confuzie și durere, care apoi se vor transforma în sentimente de tristețe, furie sau chiar ușurare. Ia-ți timp să procesezi aceste emoții și să-ți oferi spațiul necesar pentru a te vindeca. Doar când le înțelegi poți începe să renunți, să obții înțelegere și să găsești din nou pacea interioară. Dacă fugi de ele, te vor răni mai mult pe termen lung. Încearcă să ții un jurnal, să meditezi, să vorbești cu prietenii sau să cauți ajutor profesional.
  3. Stabilește limite. Stabilirea limitelor sănătoase este importantă pentru că, prin definirea clară a ceea ce este acceptabil și ceea ce nu este, îți recâștigi controlul asupra spațiului tău emoțional. Acest lucru ar putea include limitarea contactului, a renunțării la urmărirea pe rețelele sociale sau crearea de spațiu fizic. Comunică clar limitele tale celeilalte persoane și ține-te de ele. Acest lucru ajută ambele părți să se adapteze la noile dinamici și te va plasa pe drumul cel bun către reconstruirea sinelui și stimularea creșterii personale.
  4. Concentrează-te pe îngrijirea de sine. Ai văzut vreodată cum poți aduce dragostea pe care ai investit-o într-o relație înapoi spre tine? Îngrijirea de sine este ca un buton de resetare, care te ajută să-ți recâștigi forța și perspectiva. Prin investirea în starea ta de bine, vei găsi puterea de a te detașa, reconstrui și redescoperi persoana minunată care ești. Așa că acordă timp activităților care îți aduc bucurie, fie că este vorba despre un hobby preferat, petrecerea timpului cu prietenii sau pur și simplu bucurându-te de un moment liniștit. Redirecționează dragostea și energia pe care le-ai investit în relație înapoi spre tine și redescoperă bucuria în viață în afara relației pe care ai ales să o lași în urmă.
  5. Cultivă un sistem de sprijin. Înconjoară-te de prieteni și familie care pot înțelege, simpatiza și ajuta să îți ușureze povara emoțională. Apelează la cei care îți pot oferi un umăr sau o mână de ajutor. Împărtășindu-ți gândurile și sentimentele cu cei în care ai încredere îți poate oferi o nouă perspectivă asupra lucrurilor și îți poate reaminti că nu ești singur.

În cuvintele înțelepte ale lui Maya Angelou, "Ne bucurăm de frumusețea fluturelui, dar rar recunoaștem schimbările prin care a trecut pentru a atinge acea frumusețe."

Citește și ȘASE semne că te afli într-un grup de prieteni toxici

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel