Infecția mortală care poate fi confundată cu o viroză. Duce la colapsul organelor și deces
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Infecția mortală care poate fi confundată cu o viroză. Șase simptome de avertizare ale ”ucigașului tăcut” dezvăluite de oamenii de știință, care arată cine este cel mai expus riscului. Simptomele acestei afecțiuni amenințătoare pot fi confundate cu afecțiuni comune precum gripa și infecțiile respiratorii. Colegii noștri de la DCMedical au scris un articol cu mai multe detalii despre această infecție.

Sepsisul este o afecțiune de viață în pericol care apare atunci când sistemul imunitar al corpului reacționează excesiv la o infecție și începe să atace țesuturile și organele.

Sepsisul duce la colapsul organelor

Dacă nu este tratată rapid, poate duce la un șoc septic, provocând eșecul organelor. Poate apărea la oricine, dar un nou studiu a constatat că unele persoane sunt mult mai vulnerabile la dezvoltarea sepsisului și mai susceptibile să moară din cauza acestei afecțiuni.

Analiza datelor NHS arată că cei cu anumite afecțiuni medicale și cei care trăiesc în zone mai defavorizate au un risc mai mare de sepsis. Persoanele cu ”istoric extensiv de expunere la antibiotice”, precum și persoanele cu dizabilități de învățare, au, de asemenea, un risc crescut, potrivit cercetării.

Co-autorul profesor Tjeerd van Staa, de la Universitatea din Manchester, care a condus studiul, a declarat că există o ”necesitate urgentă” de a îmbunătăți prevenirea sepsisului în Anglia.

”Acest studiu arată că privațiunea socio-economică, comorbiditatea și dizabilitățile de învățare sunt asociate cu un risc crescut de dezvoltare a sepsisului și mortalitatea la 30 de zile în Anglia în cazurile nelegate de COVID-19.

Această cercetare subliniază necesitatea urgentă a modelelor de predicție a riscului de sepsis de a ține cont de starea bolilor cronice, starea deprivării și dizabilitățile de învățare, alături de severitatea infecției.

Există o necesitate urgentă de a îmbunătăți prevenirea sepsisului, inclusiv direcționarea mai precisă a antimicrobienele către pacienții cu risc crescut”, a subliniat Tjeerd van Staa, potrivit Express.

Vezi și: Obiceiul ignorat care duce la cancer. Avertisment sumbru: Crește riscul de apariție a nu mai puțin de 13 tipuri de cancer. Tumorile se dezvoltă alarmant

Peste 200.000 de cazuri de sepsis, analizate

Ca parte a studiului, publicat în jurnalul eClinicalMedicine, experții au analizat date despre 224.000 de cazuri de sepsis între ianuarie 2019 și iunie 2022 în Anglia.

Echipa a comparat aceste informații cu datele a peste 1,3 milioane de persoane care nu au avut sepsis. Informații despre venituri, angajare, rata criminalității, mediu de trai și educație au fost utilizate pentru a măsura deprivarea socio-economică.

Citește articolul în continuare pe dcmedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...



Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Marte retrograd în Leu, din 7 decembrie. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 2-8 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu foto emisiune

Horoscop săptămâna 2-8 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zi bună de învățare pentru o zodie!

pixel