Importanța rugăciunii de dimineață. Rugăciunea care se citește în fiecare post
Autor: Elena Airini
Data publicării:
Ne aflăm în Săptămâna Floriilor, o săptămână în care să postim, să ne pregătim trupește și sufletește de sfânta săbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci când ținem post este foarte important să ne și rugăm, să medităm, să ne trimitem gândurile mai aproape de Dumnezeu, de credință, de iubirea de semeni. 

Această perioadă de natură profund spirituală se regăsește atât în dogma creștină cât și în evenimentele astrologice. Intrarea planetelor Venus, Marte, Jupiter și Neptun în semnul Peștilor vorbește foarte mult despre spiritualitate. Putem să medităm în această perioadă la vindecare, dezvoltare personală, schimbare și putem să ne activăm intuiția și creativitatea. Mai multe despre aceste cuvinte la care am putea să medităm aflați aici. 

Importanța rugăciunii în viața noastră este legată de beneficiile asupra sănătății noastre fizice și emoționale. „Lucrarea rugăciunii trebuie să fie pe primul loc în viaţa creştinului. Ea este suflarea duhului. Rugăciunea curată se află la capătul unui efort constant de curăţire personală. Ea este încoronarea unor eforturi îndelungate de purificare de patimi şi de gânduri, care dau omului echilibrul şi succesul într-o lume caracterizată de o profundă criză moral-spirituală, intensificarea rugăciunii fiind antidotul „însănătoşirii“ sufleteşti a oamenilor de astăzi” spunea părintele Cosmin Santi în ziarullumina.ro.

Găsiți un loc în care să vă retrageți, să fiți doar voi, gândurile și emoțiile voastre și rostiți această rugăciune care să vă ajute să vă întăriți în perioada postului care să priască trupului și sufletului vostru și să vă ajute vouă spre vindecare.

Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

sursă rugăciune: doxologia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel