Împodobitul bradului te face mai sănătos. Care sunt beneficiile asupra sănătății fizice și mentale?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Una dintre cele mai plăcute activități înainte de venirea sărbătorilor este împodobitul bradului. Familia se strânge, cu mic cu mare și toată lumea decorează pomul de Crăciun cu ornamentele preferate. Pe lângă faptul că este o tradiție, trebuie să știi că impodobitul vine cu o serie de beneficii fizice și mentale. Iată care sunt!

Cum contribuie împodobitul bradului la o sănătate optimă? Află beneficiile!

Împodobitul bradului îți îmbunătățește starea fizică

Împodobitul bradului, în funcție de cât de mare este acesta, poate însemna urcat și coborât pe scară sau scaun, deci efectuarea unor exerciții fizice pe care în mod normal nu le-ați face. Iar câteva ore, cât durează operațiunea ”bradul” vă ajută să vă îndoiți și să vă întindeți. Iar dacă la împodobit participă și cei mici, pe aceștia îi puteți pune pe umeri sau ridica astfel cât să ajungă la părțile mai înalte, iar acest lucru va fi amuzant pentru ei și un exercițiu bun pentru părinți ori bunici, arată Blisspot.

Împodobitul bradului (re)unește familia

Cei mai mici sunt și cei mai mari iubitori ai Crăciunului, iar faptul că se pot alătura familiei la împodobitul bradului este o mare bucurie pentru aceștia. Astfel, momentul împodobitului se poate transforma cu ușurință într-o activitate de echipă. Iar dacă sunteți adepții unui stil de decorațiuni lucrate manuale, vă puteți bucura și mai mult de împodobitul bradului cu ornamentele realizate de către copii sau nepoți.

Împodobitul bradului vă face să vă simțiți mai bine

Deși în ultimii ani brazii artificiali au luat cu asalt casele noastre, puteți să puneți lângă aceștia câteva crenguțe, astfel încât să vă bucurați de mirosul de brad adevărat, de mirosul de copilărie. 

”Oamenii își revin mai repede după stres și oboseală mentală atunci când sunt expuși la medii naturale, spre deosebire de medii construite și false. Iar mirosul de brad vă poate calma nervii și vă poate permite să vă simțiți relaxat într-una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Împodobitul bradului, binedispune

De la globulețele colorate, luminițele frumoase și ornamentele strălucitoare până la mirosul de brad, este normal să ne simțim înveseliți atunci când intrăm într-o cameră cu un brad de Crăciun.

Iar imaginea copiilor entuziasmați și bucuroși din această perioadă, ne ajută în mod automat să simțim și noi aceste trăiri.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel