Patru legi simple care îți pot schimba radical viața. Iată ghidul nevăzut al destinului tău!
O parte semnificativă și intensă a vieților noastre poate fi petrecută reflectând asupra „alegerilor dificile”. Ar trebui să continuăm relația cu X sau să ne despărțim pentru a vedea pe cine altcineva am putea găsi? Dar dacă nu găsim pe cineva mai bun? Și dacă rămânem, iar relația nu se îmbunătățește niciodată?
Ar trebui să cumpărăm această proprietate, care este frumoasă, dar îngrijorător de aproape de calea ferată? Sau să alegem cealaltă, mai puțin atrăgătoare, dar posibil mai liniștită? Să acceptăm acest job, care aduce prestigiu și posibilitatea unui viitor remarcabil? Sau să rămânem acolo unde suntem, pentru că ne plac colegii și avem o calitate ridicată a vieții?
O parte din agonia alegerii în astfel de momente vine din ideea că o „alegere greșită” ar putea avea consecințe dezastruoase, în timp ce alegerea corectă ar putea duce la o satisfacție excepțională.
Dar poate că suferim inutil și am putea găsi liniște în utilizarea strategică a două tipuri de gândire, una optimistă și alta pesimistă. În primul rând, putem considera că motivul pentru care anumite alegeri par atât de dificile este faptul că toate opțiunile disponibile au, de fapt, ceva de oferit. Alegerea este „dificilă” tocmai pentru că trebuie să alegem între alternative în mare parte decente. Nu putem decide deoarece toate opțiunile sunt destul de bune.
Dacă rămânem cu X, ar fi multe lucruri de apreciat. Dacă plecăm și găsim pe altcineva, acea persoană ar avea și ea multe calități. În ceea ce privește cele două case, ambele sunt foarte plăcute, fiecare în felul său. Același lucru este valabil și pentru locurile de muncă. Indiferent ce alegem, vom avea motive de mulțumire.
Există confort și în abordarea pesimistă. Suntem obsedați de ideea că o alegere înțeleaptă ar putea preveni un coșmar, dar, analizând lucrurile cu luciditate, fiecare opțiune va avea dificultățile ei inevitabile. Partenerul X poate fi enervant, dar la fel va fi și partenerul Y. Aproape orice persoană cu care vom ajunge va avea laturile sale descurajante. Este imposibil să evităm dificultățile inerente ale fiecăruia.
20 de nume care aduc succes în viață, conform ChatGPT. Al tău e pe listă?
În ceea ce privește proprietățile, nicio casă nu poate face viața perfectă. Vom experimenta o mulțime de nemulțumiri, indiferent unde dormim. Nicio casă nu ne poate scuti de agoniile fundamentale ale existenței. În mod similar, nemulțumirile pe care le cunoaștem în jobul actual vor avea echivalente în orice alt job pe care l-am alege. Cu alte cuvinte, totul va fi, într-o anumită măsură, dificil – o realitate pe care ne străduim zadarnic să o negăm în căutarea furibundă a „alegerii corecte”.
Ceea ce alimentează durerea alegerii este, în mare parte, o iluzie: ideea unei soluții unice care să aducă fericirea deplină sau să evite complet nefericirea. Ne exagerăm puterea de decizie.
Odată ce realizăm că, în momentul în care petrecem ore întregi încercând să alegem, orice alegem va fi, în același timp, destul de bun și inevitabil puțin dezamăgitor, am putea înceta să fim atât de agitați sau de speriați. Ne putem permite să ne relaxăm mai mult. Nu suntem niciodată prea departe de durere și nici prea departe de bucurie. Poate că ar trebui să lăsăm o aruncare de zaruri să decidă restul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Ai observat vreodată cum...
Dezvoltarea încrederii este un...
Află cum poate afecta o noapte...
Sâmbăta este acea zi specială...
Previziuni de weekend....