Greșeala pe care o faci când prepari salată de Boeuf. Chef Florin Dumitrescu arată SECRETUL: E foarte important, altfel o STRICĂM!
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Salata de boeuf este unul dintre preparatele care nu lipsește de pe mesele de sărbători ale românilor. Celebrul bucătar Florin Dumitrescu a dezvăluit reţeta sa specială și ingredientul secret pe care-l pune pentru un gust perfect. 

Salată de Boeuf, rețetă - Ingrediente

- patru ouă

- 300 de grame de pulpă de vită

-  300 de grame de cartofi

- 150 de grame de morcovi

- 80 de grame de mazăre fiartă

- 80 de grame de gogoșari murați

- 80 de grame de castraveți murați

- 400 ml de ulei de floarea soarelui

- două linguri de muștar 

- o lămâie

Salată de Boeuf, rețetă - Mod de preparare

1. Se pun la fiert carnea și legumele întregi și se lasă la răcit. 

2. Între timp, se pregătește maioneza din două ouă

3. După ce s-au răcit carnea și legumele, se taie în cubuleţe mici.

4. Se amestecă toate ingredientele, apoi se aşează salata pe un platou și se decorează.

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, pentru o salată de Boeuf delicioasă, trebuie să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm.

"Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata", susține chef Florin Dumitrescu.

Cum să faci maioneză în 30 de secunde

- un ou întreg (Atenție! Trebuie să fie la temperatura camerei)

- zeama de la o jumătate de lămâie

- o linguriţă de muştar

- o ceașcă de ulei

- sare şi piper

Într-un vas, pune toate ingredientele și mixează-le bine timp de 20 de secunde. Ulterior, ridică ușor mixerul și mai mixează încă 10 secunde. 

La finalul celor 30 de secunde, vei obține o maioneză densă.

Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță și Vărsător?

pixel