Gogoși rusești cu măr. Rețeta de toamnă
Autor: Ioana Popa
Data actualizării:
Data publicării:
Gogoșile rusești cu măr reprezintă un desert perfect pentru începutul de toamnă. Iată cum se prepară

Gogoși rusești cu măr

Ingrediente

10 linguri făină
2 linguri zahăr
130 ml apă
2 buc mere
1 buc ouă
10 gr zahăr vanilat
5 gr praf de copt
după gust coajă de lămâie
praf de sare
500 ml ulei
1 lingură zahăr pudră

Cum se prepară

Pregătirea aluatului durează 5 minute. Puneţi ingredientele uscate, apoi cele pe “umede” şi râdeţi merele curăţate direct în aluat, apoi amestecaţi totul. Gata aluatul! Încingeţi uleiul într-o cratiţă mai adâncă şi, când e gata de prăjit, lăsaţi focul mic, potrivit gatesc.ro.

Cu o lingură, puneţi aluat în cratiţă şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi gogoşile cu o spumieră pe o farfurie pregătită cu şervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi mutaţi-le într-un bol, pudraţi-le cu zahăr, dacă vreţi, şi serviţi-le. Cei dragi vor fi încântați și veți repeta rețeta.

Vezi și: Prăjitura "Fata de la Cluj". Rețeta simplă și delicioasă

Clătite după reţeta lui Gwyneth Paltrow. Celebra actriţă de la Hollywood dezvăluie secretul tatălui său

Gogoși marocane

Ingrediente

- 500 g făină
- 460 ml apă caldă
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- zahăr pudră, gem sau nutella

Cum se prepară

Se înmoaie mai întâi drojdia în puţină apă împreună cu zahărul. Într-un vas mai mare se pune făina, într-o parte sarea şi în cealaltă parte se adaugă drojdia. Peste se adaugă restul de apă şi se amestecă bine cu mixerul cca 5 min până devine o compoziţie elastică, scrie bucataras.ro. Se acoperă cu folie alimentară sau cu un prosop curat şi se ţine într-un loc cald până creşte compoziţia cca 2 ore.

După ce şi-a dublat volumul, se amestecă din nou pentru a scoate aerul din compoziţie, apoi se umezesc mâinile într-un vas cu apă, se iau bule din compoziţie, se formează în fiecare bulă câte o gaură şi se pun în cratiţă la prăjit în uleiul încins. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc şi se scot cu o paletă pe un şerveţel abosbant. Se servesc cu gem,zahăr pudră sau nutella.

Vezi și: Mic dejun dulce, de dieta. Rețeta propusă de un nutriționist

Rețete gata în 15 minute. Iată cum îi îndulcești pe cei dragi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel