Vrei să gătești ceva dulce, dar crezi că nu ai suficiente ingrediente? De fapt, se poate și cu mai puțin. Chiar cu produse pe care sigur le ai la îndemână. Iată ce poți face!
Bucuria oricui este un desert delicios. Fie că ai foarte multe ingrediente sau că ai mai puține, tot îți poți încânta papilele gustative. Poate te-ai fi gândit că ciocolata pe care o ții în dulap, nu este de folos. Ce-ar fi să o introduci într-o rețetă pentru care cei dragi te vor aprecia?
Iată cinci rețete utile!
1. Banane coapte cu ciocolată
Ingrediente
- Banane coapte
- Ciocolată neagră sau cu lapte topită
- Fulgi de cocos sau nuci mărunțite (opțional)
Mod de preparare
- Taie bananele în felii.
- Înmoaie fiecare felie în ciocolată topită.
- Așează bananele acoperite cu ciocolată pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Presară fulgi de cocos sau nuci mărunțite peste ele dacă dorești.
- Pune tava în frigider până când ciocolata se întărește.
- Servește rece.
Trufe de ciocolată și alune
Ingrediente
- Ciocolată neagră sau cu lapte topită
- Unt de arahide sau cremă de cocos
- Cacao pudră sau fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
- Amestecă ciocolata topită cu untul de arahide sau cu crema de cocos.
- Lasă compoziția să se răcească la frigider timp de aproximativ 30 de minute sau până când devine suficient de solidă pentru a fi modelată.
- Formează biluțe din compoziția solidificată.
- Rotește fiecare biluță în cacao pudră sau fulgi de cocos pentru a le acoperi.
- Pune trufele în frigider pentru a se întări complet și apoi servește-le.
Bea apă dimineața pe stomacul gol și te vei bucura de următoarele beneficii!
Iaurt înghețat cu fructe de pădure
Ingrediente
- Iaurt grecesc sau iaurt simplu
- Fructe de pădure (zmeură, afine, căpșuni etc.)
- Miere sau sirop de arțar (opțional)
Mod de preparare
- Amestecă iaurtul cu fructele de pădure într-un bol.
- Poți adăuga și puțină miere sau sirop de arțar pentru îndulcire, dacă dorești.
- Toarnă amestecul în forme de înghețată sau în recipiente individuale.
- Congelează timp de câteva ore sau până când iaurtul devine solid.
- Scoate-i din congelator și servește-le ca desert răcoritor.
Turtă de ovăz și banane
Ingrediente
- Banane coapte
- Fulgi de ovăz
- Stafide sau nuci mărunțite (opțional)
Mod de preparare
- Zdrobește bananele într-un bol mare până devin o pastă omogenă.
- Adaugă fulgii de ovăz și amestecă bine până când se combină într-o compoziție consistentă.
- Dacă dorești, poți adăuga stafide sau nuci mărunțite pentru un plus de textură și savoare.
- Modelează amestecul în forme de turte și așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când turtițele capătă o nuanță aurie.
- Lasă-le să se răcească puțin înainte de a le servi.
9 PAȘI pentru a pregăti o cafea aromată. Bucură-te de gustul acesteia din plin
Biscuiți cu unt de arahide și ciocolată
Ingrediente
- Unt de arahide
- Zahăr pudră (sau îndulcitor la alegere)
- Ciocolată topită pentru glazură
Mod de preparare
- Într-un bol, amestecă untul de arahide cu zahărul pudră până obții o pastă omogenă.
- Modelează amestecul rezultat în forme de biscuiți și așază-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin ușor aurii.
- Lasă-i să se răcească complet.
- Topește ciocolată și unge biscuiții cu aceasta.
- Lasă ciocolata să se întărească înainte de a-i servi.
Citește și ȘASE rețete rapide cu scorțișoară. Cum poți folosi acest ingredient uimitor?