Gala Oscar 2022: Secvenţe video preînregistrate pentru a dinamiza desfăşurarea transmisiunii televizate
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Organizatorii galei Oscar au anunţat marţi că înmânarea unora dintre premiile ce vor fi decernate pe 27 martie la Hollywood va fi preînregistrată, pentru ca transmisiunea televizată a acestei ceremonii să devină mai dinamică şi mai atractivă pentru telespectatori, informează AFP, citat de Agerpres.

Decizia, care vizează opt premii Oscar atribuite în categorii tehnice şi pentru producţiile în format scurt, va permite alocarea unor timpi mai mari de antenă pentru secvenţe muzicale, umoristice şi omagiale în cadrul galei, a explicat preşedintele Academiei de film americane (AMPAS), David Rubin, într-un e-mail adresat membrilor organizaţiei şi artiştilor nominalizaţi.

Audienţa galei premiilor Oscar este în cădere liberă de mai mulţi ani. Cea mai recentă ediţie, afectată cu siguranţă de restricţiile sanitare adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus, a atras în faţa micilor ecrane doar 10 milioane de telespectatori, în scădere cu 56% în raport cu audienţa din anul precedent, care înregistrase deja cel mai scăzut nivel din istoria evenimentului.

Cele opt premii Oscar vizate de noua decizie (atribuite în categorii precum "cel mai bun sunet", "cele mai bune decoruri", "cel mai bun scurtmetraj documentar", etc.) vor fi înmânate "în ora care precede debutul transmisiunii televizate", iar secvenţele vor fi montate în aşa fel pentru a fi "inserate în spectacolul difuzat în direct", precizează acelaşi e-mail expediat de preşedintele AMPAS.

Academia de film americană, care atribuie premiile Oscar, a decis deja anul trecut să fuzioneze categoriile "mixaj de sunet" şi "montaj de sunet" într-o singură categorie.

Însă ideile privind reducerea numărului de premii Oscar pentru a dinamiza gala televizată s-au dovedit până acum destul de impopulare, în special în rândul colegiilor tehnice din rândul AMPAS care lucrează în culisele producţiilor cinematografice (experţi în montaj, machiaj, coafură, etc.) şi pentru care această ceremonie reprezintă adeseori singurul lor moment de glorie.

În mesajul lui, preşedintele David Rubin a ţinut de altfel să sublinieze că "fiecare cineast şi artist din toate categoriile va putea să aibă 'momentul' său de sărbătoare la Oscaruri", în public, pe scena legendarului Dolby Theatre din Hollywood.

"Iar pentru spectatorii de acasă, desfăşurarea show-ului nu se va schimba, deşi acesta va fi mai compact şi mai electrizant odată cu acest nou ritm", a insistat preşedintele AMPAS.

Cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar va include şi o noutate, premiul publicului, care va fi atribuit la finalul unui vot desfăşurat pe Twitter.

Gala Oscar 2022 va avea trei prezentatoare principale: actriţele Regina Hall, Amy Schumer şi Wanda Sykes.

Va fi pentru prima dată după 2018 când Oscarurile vor avea un prezentator şi pentru prima dată după 1987 când numărul prezentatorilor principali va fi de trei. 

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

ZECE celebrități cu Marte în Capricorn

Marte a intrat în Capricorn pe 4 ianuarie și va sta...

Ce face Dua Lipa în noul său hit 'Houdini' - Video

Dua Lipa şi-a lansat cel mai nou single, ''Houdini'',...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel