Filmul ”Purple Rain” devine musical pe Broadway
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Iată ce omagiu îi se aduce cântărețului Prince, chiar pe scena Broadway! Filmul care a marcat debutul său în lumea actoriei, devine musical.

Filmul Purple Rain (1984), ce a marcat debutul în actorie al cântăreţului american Prince, devine un musical pe Broadway, anunță cotidianul britanic The Guardian.

Libretul producţiei este semnat de dramaturgul Branden Jacobs-Jenkins, finalist al premiului Pulitzer şi care a primit recent recenzii foarte bune pentru scenariul dramei de familie Appropriate, în care joacă actriţele Sarah Paulson şi Elle Fanning.

Muzica şi versurile îi aparţin lui Prince, iar musicalul o va avea ca regizor pe Lileana Blain-Cruz, care are în palmares o nominalizare la premiile Tony şi este cunoscută pentru adaptarea, în 2022, a comediei cu umor negru The Skin of Our Teeth, bazată pe piesa de teatru omonimă scrisă de Thornton Wilder.

Au trecut aproape 40 de ani de când legendarul film al lui Prince 'Purple Rain' a cucerit lumea întreagă şi nu putem concepe un omagiu mai potrivit decât acela de a onora moştenirea lui Prince şi cea lăsată de 'Purple Rain' prin această adaptare scenică a îndrăgitei poveşti, au spus L. Londell McMillan, preşedintele The Northstar Group, şi Larry Mestel, fondatorul şi CEO-ul Primary Wave Music.

Suntem încântaţi de partenerii noştri de pe Broadway şi de echipa noastră de creaţie, care conferă teatralitate poveştii originale a filmului. De-abia aşteptăm ca o nouă generaţie să descopere 'Purple Rain', iar iubitorii filmului şi albumului original să-i experimenteze din nou puterea, de data aceasta live, au adăugat ei.

Filmul Purple Rain a obținut premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală şi a obţinut încasări de aproape 100 de milioane de dolari în box-office-ul global. Albumul omonim s-a aflat pe prima poziţie în topurile americane timp de 24 de săptămâni şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare.

Albumul 'Purple Rain' include cântece precum When Doves Cry, Let's Go Crazy şi I Would Die 4 U.

Filmul spune povestea unui muzician care se confruntă cu probleme familiale, cu rivalitatea din industria muzicală şi care trăieşte o poveste de iubire. Pelicula a reprezentat debutul cântăreţului Prince pe marele ecran.

În 2018, grupul Universal a achiziţionat o selecţie din melodiile lui Prince pentru a realiza un musical destinat marelui ecran. Nu se ştie deocamdată dacă acest proiect se va materializa în viitorul apropiat.

De-a lungul unei cariere prolifice, Prince a vândut peste 100 de milioane de discuri la nivel global. Artistul american a murit în 2016 la vârsta de 57 de ani.

Sursa: AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Florin Bădescu)

Iată câteva informații interesante despre Broadway!

  • Broadway era cunoscută anterior ca ”Minunata Cale Albă" - Districtul Teatral a fost una dintre primele străzi din New York iluminate complet de becuri albe electrice în anii 1890, dând astfel naștere poreclei the "Minunata Cale albă". Din 1910, semnele de pe Broadway au fost luminate cu becuri incandescente, pe măsură ce arhitecții au realizat potențialul publicitar al luminilor orbitoare, contribuind astfel la strălucirea străzilor.
  • Nu există un rând "I" pe Broadway - În timp ce rândurile A-H și J-Z sunt prezente, nu există un rând "I". Erau prea mulți oameni dezamăgiți când realizau că rândul lor "1" era de fapt rândul "9", așa că pentru a evita această confuzie, rândul a fost eliminat.
  • "Fantoma de la Operă" este cel mai longeviv spectacol de pe Broadway - A  avut premiera în 1988 și rulează încă de atunci. Au fost puse în scenă peste 12.500 de spectacole pentru 18 milioane de persoane!
  • "Fantoma" s-a schimbat de 15 ori în 30 de ani - 15 actori au interpretat rolul Fantomei pe Broadway în 30 de ani, cu aproximativ 5 înlocuiri temporare. Norm Lewis a fost primul actor afro-american care a interpretat rolul Fantomei pe Broadway, iar Ali Ewoldt a fost prima asiatică-americană distribuită în rolul Christine pe Broadway.
  • "Regele Leu" este cel mai profitabil spectacol de pe Broadway - "Regele Leu" de la Disney este cel mai mare încasator din istoria Broadway-ului. În cei 20 de ani de spectacole pe Broadway, spectacolul a încasat 1,4 miliarde de dolari, cu o medie de 2 milioane de dolari pe săptămână. Este, de asemenea, primul spectacol de pe Broadway care a depășit încasările de 1 miliard de dolari.
  • Teatrul Palace se presupune că este bântuit - Printre numeroasele teatre de pe Broadway despre care se crede că sunt bântuite, se spune că Teatrul Palace are aproape 100 de spirite care pândesc teatrul. Cea mai frecventă fantomă este Judy Garland, care a jucat în teatru în anii 1950. Mulți oameni au văzut-o apărând în apropierea ușii. Celălalt vizitator obișnuit este Louis Bossalina, un acrobat care a fost grav rănit în timpul unui număr pe sârmă înaltă în 1935, când teatrul era o casă de varietăți.
  • Premiile Tony erau de dimensiuni de buzunar (literal) în trecut - Premiile Tony sunt echivalentul teatral al premiilor Oscar și primul eveniment Tony Awards a avut loc în 1947. În primii 2 ani, câștigătorii nu au primit statuete ca premii, ci premii de dimensiuni de buzunar împreună cu diplome. Bărbaților li se dădeau brichete și femeilor li se dădea o cutie de machiaj.
  • Record de câștigători ai Premiilor Tony - "The Coast of Utopia" și "The Producers" - "The Coast of Utopia" a câștigat cele mai multe premii Tony - 7, vreodată primite de o piesă non-muzicală, iar "The Producers" a câștigat cele mai multe premii Tony - 12 pentru un musical.
  • Covorul zburător din "Aladdin" rămâne un mister - Deși Disney și magia merg mână în mână, misterul covorului zburător din producția "Aladdin" a încurcat de-a lungul anilor. Artistul scenic Bob Crowley nu a dezvăluit tehnologia pe care a folosit-o pentru a crea această artă, conducând la multe teorii, dar fără o adevărată revelație până acum.
  • Musicalul "Mean Girls" a suferit o modernizare în 2018 - În timp ce intriga rămâne aceeași, fără modificări majore, musicalul "Mean Girls" a fost adaptat pentru a se potrivi generației din 2018. Multe s-au schimbat de la lansarea sa acum 14 ani, iar Tina Fey a modernizat adecvat muzicalul prin includerea referințelor la aplicații, internet și social media. Replicile tale preferate, "Miercurea purtăm roz" și "Nu poți să te așezi cu noi!", sunt încă intacte.

Citește și Baby Yoda va avea propriul film în cadrul francizei 'Star Wars'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel