Fascinantul Castel Balmoral, locul unde a murit Regina Elisabeta a II-a. De ce alegea să petreacă mult timp acolo
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Castelul Balmoral conține o bucată de istorie a coroanei Marii Britanii, fiind acum și mai încărcată, odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a. Castelul este o proprietate privată a familiei regale. Iată de ce Regina alegea să petreacă mai mult timp acolo și posibil, de ce a ales să își trăiască acolo ultimele zile. 

Atunci când s-a anunțat trista veste a morții Reginei Elisabeta a II-a, toate privirile s-au îndreptat către Castelul Balmoral. Acesta este situat în nord-estul Scoției, în Aberdeenshire, într-o zonă muntoasă cu priveliști incredibil de frumoase, aproape mistice. Este încercuit de o pădure de pini și oferă un grad ridicat de intimitate celor care aleg să stea acolo, acesta fiind și motivul pentru care Regina alegea să își petreacă vacanțele de vară acolo, pentru a se putea bucura de ceva cât mai aproape de normalitate, pentru a uita de media și a face lungi plimbări. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: un nativ Taur, cu Ascendent în Capricorn și cu „inimă de Leu”

Primele informații referitoare la o construcție pe acest teren datează din jurul secolului al XIV-lea. Regina Victoria și Prințul Albert au vizitat pentru prima dată Scoția în 1842, dar au ajuns pentru prima dată la Balmoral în 1848, când au decis că ar trebui să extindă construcția găsită acolo pentru a avea mai mult spațiu pentru ei și oamenii lor. În 1852 au intrat oficial în posesia castelului și a pământurilor care îl împrejmuiau. Așadar, Balmoral a intrat în istoria familiei regale ca fiind o proprietate privată, un fel de reședință de vacanță în provincie, numai bună pentru momentele în care membrii aleși doreau să se retragă din lumina reflectoarelor. 

Odată ce a moștenit coroana, Regina Elisabeta a intrat și în posesia acestui castel, căruia îi aparține de drept acum, fiului său, Regele Charles al III-lea

Proprietatea cuprinde 150 de clădiri, dar și grădini în care este permis accesul publicului în anumite perioade. În 1931 a fost deschis pentru prima dată acest acces pentru vizitatori în grădinile castelului în lunile aprilie până la final de iulie, când Regina Elisabeta a II-a venea pentru vizita sa anuală. În ceea ce privește accesul în interiorul castelului, sala de bal este singura care poate fi vizitată. 

Cabana Craigowan (Craigowan Lodge) este o casă construită din piatră, situată la aproximativ un kilometru și jumătate de castel și a intrat în atenția presei în perioada nunții Prințului Charles cu Prințesa Diana, aceștia pozând acolo. Totodată, aceeași Cabana Craigowan a apărut în presă datorită faptului că Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip își petreceau adesea primele zile de vacanță acolo. 

Au apărut informații în presă cu privire la faptul că Regina Elisabeta ar fi știut că nu se va mai întoarce niciodată de la Balmoral și că locul ar fi fost ales special pentru a-și petrece ultimele luni din viață, având în vedere starea precară de sănătate în care se afla. E posibil ca Regina să fi făcut special această alegere fie pentru că se simțea extrem de bine acolo, de liniștită, fie pentru că de locul respectiv o legau amintiri extrem de prețioase, mai ales că era portița sa de scăpare alături de Prințul Philip în momente în care ar fi putut simți că are o viață și o familie normală, obișnuită, alături de copiii și nepoții lor. 

surse: britishheritage.com, en.wikipedia.org, irishmirror.ie

Citește și: Casa a 12-a în astrologie: mister, secrete, iluzii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

ZECE celebrități cu Marte în Capricorn

Marte a intrat în Capricorn pe 4 ianuarie și va sta...

Ce face Dua Lipa în noul său hit 'Houdini' - Video

Dua Lipa şi-a lansat cel mai nou single, ''Houdini'',...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel