Fântâna tinereții. Dr. Vlad Ciurea ne spune care sunt culorile care ne mențin creierul tânăr. Puterea minții
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Cu toții căutăm să devenim mai longevivi, mai sănătoși, mai plini de viață pentru a putea să petrecem cât mai mult timp alături de ai noștri. De cele mai multe ori nu ne dăm seama că secretul este chiar la noi. Avem toată puterea la îndemână. Află mai multe despre cum să te menții tânăr mai jos, într-un articol inspirat de cuvintele Prof. Dr. Vlad Ciurea. 

Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg celebru, ne confirmă fascinația față de creierul nostru, sursa tuturor super-puterilor noastre și ne spune că devenim din ce în ce mai deștepți, defectul fiind, de fapt, superficialitatea și poate, procrastinarea. 

Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a putea profita de creierul nostru. Acesta este o sumă a necunoscutelor. Chiar și faptul că râdem nu este în totalitate bine înțeles și face obiectul multor studii ale savanților după cum se precizează aici.

Atunci când râdem, trei părți ale creierului nostru sunt activate: o parte care ne ajută să înțelegem gluma, ce a fost amuzant, o parte care le comandă mușchilor să se miște și încă o regiune emoțională care dă o stare de amețeală. Însă râsul este de-a dreptul vindecător, ne dă o stare bună, ne face să ne simțim mai bine și asta este cel mai important, să ne simțim bine, este primul pas către tinerețe. Dacă te simți bine, îți vei face și corpul să se simtă bine și generând o stare pozitivă, creierul tău te va urma. 

Un alt factor extrem de important atunci când vrem să vorbim despre longevitate este somnul. Odihna este importantă, o lipsă mare a somnului poate avea efecte grave. „Organismul este făcut în așa fel încât să se odihnească noaptea, lumina scade, impulsurile și comenzile din exterior scad și ajută organismul să se liniștească” spune Dr. Vlad Ciurea. Omul de la țară, omul simplu conectat cu natura va avea un acces mai mare la tinerețea organismului său deoarece „se culcă odată cu găinile și se trezește odată cu cântatul cocoșilor”. Este conectat cu întregul univers înconjurător. 

Dacă tu îi spui minții tale că vrei să câștigi, dacă tu chiar crezi cu puterea ta că vei câștiga, atunci ai toate șansele să influențezi asta. Este dovedit că un grup mare de persoane au făcut un efort comun ca să schimbe vremea și au reușit

Dacă tu vezi lucrurile în tonuri negre, puterea minții tale nu te va ajuta, mai stai, meditează asupra lor și le vei transforma poate în gri, iar apoi de la gri la roz nu mai este decât un pas. De altfel, Dr. Ciurea afirmă că rozul și portocaliul sunt culorile care deschid creierul, care ne fac să vedem partea plină a paharului și astfel, să fim mai tineri, mai frumoși, să ne simțim mai bine. 

O plimbare în aer liber, o alimentație corectă ne pot ajuta, de asemenea, să încetinim procesul de îmbătrânire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel