Există leac pentru insomnie? Iată ce băutură recomandă cercetătorii, pentru un somn mai bun
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ce băutură trebuie să bei ca să adormi imediat?

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul adulților. Insomnia cauzează probleme de somn care interferează cu viața de zi cu zi și poate fi debilitantă pentru unele persoane.

Mulți factori pot contribui la insomnie, inclusiv stresul, medicamentele, precum și obiceiurile de somn și mediul în care trăiește o persoană.

Leac pentru insomnie

Insomnia este o tulburare a somnului caracterizată prin dificultăți în a adormi, a rămâne adormit sau ambele. Un diagnostic de insomnie presupune ca aceste tulburări de somn să provoace și tulburări în timpul zilei, cum ar fi somnolența sau dificultatea de concentrare.

Cele două tipuri principale de insomnie sunt insomnia acută și insomnia cronică. Principala diferență între aceste două tipuri este că insomnia acută este o afecțiune pe termen scurt, în timp ce insomnia cronică provoacă probleme de somn timp de cel puțin trei luni. 

O treime dintre adulți se confruntă cu simptome de INSOMNIE. Ce e de făcut

Discutați cu medicul dacă aveți dificultăți în a adormi sau a rămâne adormit. De asemenea, ar trebui să discutați cu un medic dacă aveți somnolență semnificativă sau alte simptome în timpul zilei.

Ei bine, mulți oameni găsesc diferite metode de a adormi. Unele metode implică medicamente, altele diferite metode de autosugestie. Iată însă și o băutură care vă poate ajuta să adormiți mai repede.

Un remediu casnic mai vechi ar fi să bei un pahar de lapte cald (cu o linguriță de miere, spun unele teorii), dar există persoane care au intoleranță la lactoză.

Un studiu de la Universitatea de Stat din Louisiana (LSU), cu finanțare de la Cherry Marketing Institute, susține că dacă bei suc de cireșe te va face să dormi.

LSU recomandă două pahare de suc de cireșe pentru a avea efect. Cireșele au un hormon numit Melatonină și un aminoacid numit Triptofan care să senzația de oboseală.

Ce alimente să nu consumi seara dacă vrei un somn liniștitor

Se crede că cireșele acrișoare sunt cele mai bune pentru somn. Dar cireșele acrișoare nu sunt bune doar pentru somn. Cercetările au descoperit că acestea pot ajuta la combaterea obezității.

Un alt studiu a constatat că acestea pot ajuta la reducerea durerilor musculare și s-a constatat că pot reduce și riscul de accident vascular cerebral.

Cireșele acrișoare sunt, de asemenea, pline de vitamine și substanțe nutritive și stimulează sistemul imunitar.

Vezi articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel