Empaticul Periculos. CINCI SEMNE prin care să-l recunoști și să te ferești
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Atunci când întâlnim o persoană empatică, ne gândim că suntem norocoși că am dat peste tipul acesta de om, însă în perioada în care Venus va sta în semnul Peștilor, ar trebui să ne dăm seama că suntem destul de vulnerabili și predispuși către a intra în relații toxice sau în relații în care alții pot profita de emoțiile noastre.

Dacă cineva are darul empatiei, însă are și o personalitate întunecată și îți va folosi propriile tale sentimente împotriva ta? Există persoane care vin spre tine, par drăguțe și amabile, dar de fapt își ascund adevăratele intenții care sunt periculoase pentru tine și pentru sănătatea ta emoțională.

Într-un grup de aproape o mie de persoane, aproximativ 19% pot fi empatici periculoși. Pe lângă doza mare de empatie (capacitate de a înțelege ce simt ceilalți, de a se identifica afectiv cu ei), aceștia dispun și de un nivel mare de răutate și narcisism.

Empaticii periculoși înțeleg exact ce simți și ce îți dorești și știu cum să folosească asta pentru a te manipula. 

Iată 5 semne prin care poți recunoaște o astfel de persoană:

1. De cele mai multe ori prin sistemul tău de intuiție îți dai seama că aceștia expun o formă falsă de bunătate. Este ceva la ei care te face să îți dai seama că prea spun lucrurile potrivite la momentul potrivit, au toate gesturile la îndemână, e poate mult prea frumos să fie adevărat. Înainte să sari la concluzii, analizează comportamentul lor și în alte situații, dar și vizavi de alte persoane ca să poți să îți faci o idee. 

2. Te manipulează. Știind deja cum gândești, le este ușor să te întoarcă în direcția pe care o vor ei. S-ar putea să nu aibă nicio limită. Dacă orice discuție se duce în direcția obținerii a ceea ce vor ei, de fapt, înseamnă că s-ar putea să fii manipulat.

3. Știu exact cum să te facă să te simți vinovat. Dacă vezi că o persoană încearcă să te facă să te simți vinovat pentru a putea obține ceea ce vrea, înseamnă că ai de-a face cu un empatic periculos. 

4. Au o plăcere nesănătoasă către umorul negru, către glumele complet răutăcioase. Aceasta este o formă indirectă de agresiune împotriva celorlalți care se vor simți răniți, însă pe care ei o pot scuza cu ușurință apoi: „a fost doar o glumă”. 

5. Le place să lanseze tot felul de zvonuri, să facă tot felul de afirmații despre ceea ce au simțit ei vizavi de vulnerabilitatea unuia sau a altuia. Știu exact cum să te rănească prin vorbele lor. 

Cunoști pe cineva care are toate aceste caracteristici sau doar câteva dintre ele? Ai grijă de cine te îndrăgostești în această perioadă, ai grijă în vorbele cui crezi. 

sursă: canalul de YouTube psy2go

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel