Două alimente-surpriză care vă ajută la slăbit
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Toată lumea e în căutarea rețetei minune pentru slăbit și se pare că există două alimente care te ajută să învingi lupta cu kilogramele în plus. Nu, nu este vorba nici de salată verde, nici apa plată cu lămâie și nici despre supa de varză.

Este vorba despre urdă și cartof fiert... surprinzător, nu?

Aceste două alimenteau fost indicate ca fiind bune pentru slăbit de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, care a și explicat de ce.

Care sunt beneficiile urdei

Potrivit lui, urda vă ajută să vă construiți armonios masa musculară și ţine de foame.

„Urda are doar 8% grăsime saturată și proteine de calitate superioară și poate fi consumați fără probleme și cu puțină sare, daca nu vă încântă gustul, care este destul de fad. Pentru că are o densitate nutrițională mare, urda oferp rapid senzația de sațietate și aceasta se menține câteva ore bune.

De altfel, e indicat să mâncați urda la micul dejun, la ora 10.00 și la ora 17.00, când glicemia scade în mod natural. Dacă o includeți în dietă și faceți si sport, vă mai bucurați de un avantaj. Urda e bogată în aminoacizi ramificați care cresc masa musculară", susține Gheorghe Mencinicopschi.

În plus, dacă țineti dietă și aveți un job stresant, urda vă protejează ficatul datorită așa numiților aminoacizi esențiali cu sulf pe care îi conține.

Ca o rețetă delicioasă, Gheorghe Mencinicopschi recomandă să combinați urda cu mărarul, care are efect estrogenic și care, consumat regulat, ajută femeile să aibă un ciclu menstrual normal și favorizează fermitatea sânilor.

Urda se mai poate consuma la aceeași masă cu ardei gras, castravete și roșii, dar nu se asociază în decursul unei mese cu pește sau orice fel de specialitate din carne, pentru că stomacul nostru nu e capabil să digere în același timp tipurile diferite de proteine pe care le conțin urda și carnea, așa că, în această combinație, kilogramele în plus dispar mai greu.

Beneficii cartofului fiert

Cartoful, la fel ca pastele, e considerat mereu vinovatul kilogramelor și este scos din diete. Este adevărat, însă fiert și consumat în cantitate normală, aduce o mulțime de beneficii pentr organism. 

Gheorghe Mencinicopschi susține că trebuie să consumam cartoful fiert, dar răcit și, ideal, cu tot cu coajă, pentru că așa se accelerează metabolismul.

Rețeta ideală pentru prepararea cartofilor este foarte simplă: 

Găsiți continuarea pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel