Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Este vorba despre urdă și cartof fiert... surprinzător, nu?
Aceste două alimenteau fost indicate ca fiind bune pentru slăbit de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, care a și explicat de ce.
Care sunt beneficiile urdei
Potrivit lui, urda vă ajută să vă construiți armonios masa musculară și ţine de foame.
„Urda are doar 8% grăsime saturată și proteine de calitate superioară și poate fi consumați fără probleme și cu puțină sare, daca nu vă încântă gustul, care este destul de fad. Pentru că are o densitate nutrițională mare, urda oferp rapid senzația de sațietate și aceasta se menține câteva ore bune.
De altfel, e indicat să mâncați urda la micul dejun, la ora 10.00 și la ora 17.00, când glicemia scade în mod natural. Dacă o includeți în dietă și faceți si sport, vă mai bucurați de un avantaj. Urda e bogată în aminoacizi ramificați care cresc masa musculară", susține Gheorghe Mencinicopschi.
În plus, dacă țineti dietă și aveți un job stresant, urda vă protejează ficatul datorită așa numiților aminoacizi esențiali cu sulf pe care îi conține.
Ca o rețetă delicioasă, Gheorghe Mencinicopschi recomandă să combinați urda cu mărarul, care are efect estrogenic și care, consumat regulat, ajută femeile să aibă un ciclu menstrual normal și favorizează fermitatea sânilor.
Urda se mai poate consuma la aceeași masă cu ardei gras, castravete și roșii, dar nu se asociază în decursul unei mese cu pește sau orice fel de specialitate din carne, pentru că stomacul nostru nu e capabil să digere în același timp tipurile diferite de proteine pe care le conțin urda și carnea, așa că, în această combinație, kilogramele în plus dispar mai greu.
Beneficii cartofului fiert
Cartoful, la fel ca pastele, e considerat mereu vinovatul kilogramelor și este scos din diete. Este adevărat, însă fiert și consumat în cantitate normală, aduce o mulțime de beneficii pentr organism.
Gheorghe Mencinicopschi susține că trebuie să consumam cartoful fiert, dar răcit și, ideal, cu tot cu coajă, pentru că așa se accelerează metabolismul.
Rețeta ideală pentru prepararea cartofilor este foarte simplă:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...