Dificultățile pe care o persoană introvertită le întâmpină într-o relație. Cum gestionezi relația cu un introvert?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Ești o persoană introvertită și ai impresia că relațiile sunt greu de gestionat? Nu ești singur! Află care sunt provocările pe care le poți întâmpina!

Extrovertiții au o puternică dorință de stimulare externă, pe care adesea o pot obține din interacțiunile sociale, în timp ce introvertiții preferă stimularea internă, cum ar fi gândirea, simțirea, imaginația și pur și simplu a fi în propria lume. Pornind de la această definiție, nu este greu de imaginat de ce unii introvertiți pot întâmpina dificultăți în timpul întâlnirilor și în încercarea de a întreține relații romantice.

Având în vedere acest lucru, iată câteva provocări comune cu care te poți confrunta în relații ca introvertit:

  1. Poate fi o luptă pentru ei să întâlnească oameni noi. Acest lucru poate face ca primele întâlniri și aranjamentele să fie dificile, deoarece introvertiții doresc interacțiuni semnificative cu ceilalți și nu suportă conversațiile plictisitoare. Dificultatea lor inițială de a se deschide către ceilalți poate face, de asemenea, mai dificilă găsirea partenerilor compatibili și comunicarea eficientă a dorințelor și nevoilor lor.
  2. Deoarece majoritatea introvertiților preferă să comunice prin mesaje text sau chat, ar putea dura ceva timp până când vor dori să se întâlnească cu cineva în persoană. Acest lucru se datorează faptului că introvertiții își investesc energia în timpul interacțiunilor sociale, spre deosebire de extrovertiți, care o câștigă, astfel încât sunt mai selectivi în privința persoanelor cu care își petrec timpul. Ei prioritizează persoanele cu care sunt deja apropiați înaintea celor pe care încă trebuie să le cunoască.
  3. Este un fapt binecunoscut că introvertiții au nevoie de timp singuri pentru a se reîncărca după perioade lungi de interacțiune socială, dar atunci când sunt într-o relație, poate fi dificil pentru introvertiți să nu pară că își pierd interesul pentru cealaltă persoană. De aceea, este important ca introvertiții să-și comunice dorințele și limitele personale către cei din jurul lor într-un mod clar și respectuos.
  4. Presiunea de a fi sociabil. Societatea are o prejudecată culturală împotriva idealului de extrovert și mulți introvertiți simt presiunea de a fi mai sociabili decât sunt de fapt doar pentru a-i mulțumi pe ceilalți. Ar putea merge în direcții care nu le sunt cu adevărat potrivite sau să-și ajusteze comportamentul pentru ceilalți pentru că nu vor să se simtă rău din cauza faptului că sunt introvertiți.
  5. Deoarece introvertiții au nevoie de timp să se obișnuiască cu oamenii înainte să se apropie de ei, majoritatea vor dori să ia lucrurile încet când sunt într-o relație. Introvertiții tind să ia relația în serios. Poate fi o provocare când alte persoane s-ar putea să nu dorească același lucru sau să aibă aceeași abordare și răbdare în privința întâlnirilor.
  6. Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, introvertiții s-ar putea confrunta cu respingerea care uneori vine odată cu întâlnirile. Introvertiții ar putea fi mai sensibili la respingere decât extrovertiții din cauza tendinței lor de a interioriza lucrurile. Adică își petrec mai mult timp decât extrovertiții gândindu-se la lucruri și încercând să înțeleagă sensurile și motivațiile din spatele lor. Unii introvertiți s-ar putea chiar să simtă că lupta de a se expune și de a invita pe cineva în oraș, doar pentru a fi respinși, este prea inconfortabilă pentru a fi încercată.

 

Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel