Desert cu gust de IUBIRE. Încearcă aceste rețete de Ziua Îndrăgostiților
Gătește un desert deosebit de Ziua Îndrăgostiților pentru a te bucura alături de partenerul tău de această zi specială!
Dacă vrei să te bucuri de un cadru romantic de Ziua Îndrăgostiților alături de partenerul tău, pregătește chiar tu o cină cu care să-ți surprinzi persoana iubită. Pe 14 februarie, celebrează iubirea într-un mod deosebit!
Pentru desert, iată ce îți propunem!
1. Biscuiți cu inimioară
Ingrediente
- 200g unt la temperatura camerei
- 150g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- 300g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
- Mixează untul cu zahărul pudră până devine cremos.
- Adaugă oul și extractul de vanilie și mixează bine.
- Încorporează făina cernută, praful de copt și sarea treptat până obții un aluat omogen.
- Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și decupează biscuiți cu formă de inimă.
- Așează biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute sau până devin aurii.
- Lasă-i să se răcească complet înainte de a-i servi sau de a-i decora cu glazură.
CINCI rețete rapide pentru o CINĂ savuroasă în 30 de minute
2. Fructe acoperite cu ciocolată
Ingrediente
- Fructe proaspete (feliuțe de banane, căpșuni, kiwi etc.)
- Ciocolată topită (neagră, cu lapte sau albă)
- Ornamente opționale (fulgi de cocos, nuci măcinate, bomboane colorate etc.)
Mod de preparare
- Spală și usucă bine fructele.
- Înfige fiecare bucată de fruct pe un băț de frigărui.
- Topește ciocolata într-un vas rezistent la căldură, folosind baie de aburi sau cuptorul cu microunde.
- Înmoaie fiecare bucată de fruct în ciocolată topită, până le acoperi acoperită uniform.
- Presară ornamentele dorite pe fructele acoperite cu ciocolată.
- Așează fructele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le să se răcească la frigider până când ciocolata se întărește complet.
- Servește-le alături de o băutură caldă sau de o cupă de înghețată.
3. Trufe de ciocolată și portocale
Ingrediente
- 200g ciocolată neagră, ruptă în bucăți
- 100ml smântână lichidă
- Coaja rasă de la o portocală mare
- 30g unt
- Cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le da trufelor o crustă
Mod de preparare
- Încălzește smântâna lichidă într-un vas mic, dar nu o fierbe.
- Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă până când ciocolata se topește complet.
- Adaugă coaja rasă de portocală și untul.
- Amestecă bine până la omogenizare.
- Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperă-l și pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se întărește.
- Scoate amestecul din frigider și modelează-l în bile mici, folosindu-ți mâinile.
- Tăvălește fiecare bilă în cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le acoperi.
- Păstrează trufele în frigider până în momentul servirii.
Citește și TREI rețete de budinci sănătoase și gustoase pentru dietă.