Descoperă deliciile oferite de primăvară cu aceste rețete, care îți vor îmbogăți meniul cu gusturi proaspete și sănătoase, precum și o explozie de culoare în farfuria ta.
Încă din cele mai vechi timpuri, primăvara a fost privită ca un anotimp al renașterii naturii, dar și ca o oportunitate pentru oameni să acorde o atenție mai mare sănătății lor. Legumele verzi care apar în prag de primăvară ne oferă o multitudine de beneficii:
Contribuie la asigurarea cantității necesare de fibre, facilitează astfel digestia.
Ajută la detoxifierea organismului.Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă. Molecula de clorofilă este similară cu cea a globulelor roșii. Așa-numitul "sânge verde" ajută la purificarea sângelui și produce energie.
Contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Oferă protecție împotriva cancerului și a diabetului.
Bucură-te de venirea primăverii cu aceste două rețete ideale de încercat!
1. Salată de primăvară cu quinoa și legume proaspete
Ingrediente
1 cană de quinoa
2 căni de apă
1 castravete mare, tăiat cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
1 cană de mazăre proaspătă sau congelată
1 cană de roșii cherry tăiate în jumătate
1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
1/4 cană de mentă proaspătă tocată
Mod de preparare
Clătește quinoa sub apă rece și apoi pune-o într-o oală cu 2 căni de apă.
Las-o să fiarbă, apoi reduce focul și las-o să fiarbă înăbușit timp de aproximativ 15 minute sau până când quinoa este fragedă și toată apa a fost absorbită.
Las-o deoparte să se răcească.
Într-un castron mare, combinați quinoa fiartă, castravetele, ardeii grași, ceapa, mazărea, roșiile cherry, pătrunjelul și menta.
Pentru a pregăti dressingul, amestecă uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un castron mic.
Condimentează cu sare și piper după gust.
Turnează dressingul peste salată și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
Servește salata de primăvară cu quinoa imediat sau refrigerată timp de câteva ore înainte de servire.