De ce trebuie să mănânci ciocolată înainte de somn. Efect nebănuit
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Evitarea anumitor alimente, precum ciocolata nu este întotdeauna cea mai bună idee de a scăpa de insomnii.

Potrivit Mirror, nutriționistul și antrenorul personal, Keris Marsden, a vorbit despre modul în care un singur aliment, deoarece mulți oameni încearcă să evite anumite mâncăruri atunci când țin o dietă, poate avea, de fapt, unele avantaje majore. Este vorba despre ciocolată.

Hormonul esențial...

Potrivit acesteia, consumul de ciocolată te-ar putea ajuta cu adevărat să ai un somn mai bun. Aceasta a explicat cum hormonul denumit serotonină este esențial pentru producerea melatoninei în organism. Melatonina, în caz că nu știați, este hormonul care ne reglează ciclul somnului.

"Crește serotonina - serotonina te ajută să adormi noaptea."

Ea a continuat să spună cum consumul anumitor alimente poate crește nivelul de serotonină și, astfel, crește producția de melatonină în organism - iar un astfel de aliment este ciocolata. Aceasta a punctat faptul că ciocolata: "Crește serotonina - serotonina te ajută să adormi noaptea."

Alte beneficii

Și somnul bun nu este singurul beneficiu al consumului de ciocolată. În studiu, echipa a analizat datele de la 13.626 de adulți, inclusiv consumul de ciocolată, simptomele depresive și o serie de alți factori, inclusiv înălțimea, activitatea fizică și orice alte probleme cronice de sănătate. 


Analiza datelor a relevat faptul că participanții care au raportat consumul de ciocolată neagră în două perioade de 24 de ore au avut șanse de 70% mai mici de a raporta simptome depresive decât cei care nu au consumat deloc ciocolată.

Atât ciocolata, cât și cafeaua ar putea redeveni alimente de lux

În timp ce, în trecut, anumite alimente, cum ar fi cafeaua, ciocolata și condimentele, erau produse de lux, în prezent aceste alimente sunt produse de bază în supermarketuri în multe țări dezvoltate. Schimbările climatice ar putea modifica din nou această situație în următoarele decenii, scrie BBC.

Cafeaua a fost cândva o delicatesă puțin cunoscută, folosită pentru ritualuri religioase în Etiopia, înainte ca, în secolul al XVII-lea, comercianții occidentali să ducă băutura aromată în țările lor de origine și să o servească în cafenele, populare printre expeditori, brokeri și artiști. După ce olandezii au obținut răsaduri, cultivarea cafelei s-a extins rapid în întreaga lume și a devenit o băutură populară, de zi cu zi.

Astăzi, ciocolata și cafeaua sunt, din nou, în pericol de a deveni scumpe și inaccesibile.

"Atât ciocolata, cât și cafeaua ar putea redeveni alimente de lux, rare, din nou, din cauza schimbărilor climatice", spune Monika Zurek, cercetător principal la Environmental Change Institute de la Universitatea din Oxford.

Potrivit unui studiu din 2013, întinderi vaste de terenuri din Ghana și Coasta de Fildeș ar putea deveni improprii pentru producția de cacao dacă temperatura globală va crește în medie cu două grade Celsius. "Cacaoa era pentru regi și pentru nimeni altcineva. Schimbările climatice afectează puternic zonele de producție... ar putea deveni din nou produs de lux", spune Zurek.

Potrivit unui studiu din 2015, schimbările climatice ar putea distruge jumătate din terenurile folosite pentru cultivarea cafelei la nivel mondial până în 2050. Un alt studiu sugerează că suprafețele potrivite pentru cultivarea cafelei în America Latină ar putea scădea cu 88% până în 2050 din cauza creșterii temperaturilor.

Timp de mii de ani, mirodeniile au fost simbolul bogăției și al puterii. Cererea de mirodenii a dus la apariția primelor rute comerciale globale, a creat imperii vaste și a definit economia mondială. În prezent, condimentele sunt omniprezente și sunt adesea cele mai ieftine produse de pe rafturile supermarketurilor. Însă, potrivit lui Zurek, acestea ar putea redeveni articole de lux.

Culturile de condimente sunt deja afectate de schimbările climatice

Precipitațiile abundente și umiditatea ridicată oferă terenuri fertile pentru dăunători. În Kashmir, cea mai mare regiune indiană de cultivare a șofranului, condițiile de secetă au făcut ravagii în recoltele acestei culturi luxuriante de culoare purpurie.

Producția de vanilie din Madagascar a fost afectată de condițiile meteorologice extreme din ultimii ani. Un ciclon a devastat 30% din recolta de pe insulă în 2017, trimițând prețurile la un nivel record de 600 de dolari (434 de lire sterline) pe kilogram, făcând pentru scurt timp condimentul mai scump decât argintul.

"Pericolul ca produsele de zi cu zi să devină obiecte de lux este descurajator", spune Monique Raats, director al Centrului pentru alimentație, comportament al consumatorului și sănătate de la Universitatea din Surrey. "Multe alimente ar putea deveni inaccesibile pentru o mulțime de oameni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

ZECE celebrități cu Marte în Capricorn

Marte a intrat în Capricorn pe 4 ianuarie și va sta...

Ce face Dua Lipa în noul său hit 'Houdini' - Video

Dua Lipa şi-a lansat cel mai nou single, ''Houdini'',...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel