De ce suferim mereu și cum am putea să oprim asta. Deepak Chopra ne explică
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Deepak Chopra are câteva explicații, dar și recomandări cu privire la stilul de viață pe care îl ducem și la motivele pentru care ajungem să ducem o viață plină de suferință. Totul se leagă, de fapt, de ideea că noi nu știm cine suntem cu adevărat. 

Deepak Chopra spune aici că momentul care l-a pus pe gânduri a fost acela în care a văzut un pacient care aveau aceeași boală, fuseseră îngrijit de același medic și primiseră aceeași schemă de tratament, dar rezultatele au fost complet diferite.

Felul în care experimentăm realitatea, felul în care suntem condiționați social ne duce la anumite rezultate.

Scopul tuturor medicilor, vindecătorilor, este acela de a reduce suferința. „Am reușit să reducem suferința bolilor acute fizice. Dacă cineva își rupe un picior, un chirurg ortoped va reuși să îl ajute, dacă cineva face pneumonie, va primi antibiotice. Însă în ceea ce privește bolile cornice, precum diabetul sau cancerul, bolile de inimă, bolile autoimune, îmbătrânirea prematură,  ne dăm seama că acestea sunt legate de stilul de viață: calitatea somnului, felul în care răspundeți la stres, dacă meditați sau nu, dacă faceți sport sau nu, dacă respirați conștient, dacă vă hrăniți bine, dacă aveți relații personale sănătoase, felul în care vă conectați cu mediul înconjurător, cu natura. Acestea influențează activitatatea genelor voastre”, transmite Deepak Chopra.

Să mergem  mai departe de atât, dacă vindecăm și bolile acute și pe cele cronice, oamenii vor continua să sufere? Da, răspunsul este da, pentru că spre deosebire de celelalte specii, noi avem ceva destul de bizar și anume suferința existențială. Ne întrebăm mereu, ne frământăm, ne gândim de ce existăm, de ce îmbătrânim, putem să oprim asta? Cum putem preveni îmbătrânirea? Cum putem înlătura moartea?

Răspunsul lui Chopra pentru noi este că noi nu suntem nici mintea, nici corpul nostru, ci conștiința în care se petrece experiența acestei lumi. 

Când observi un gând, să știi că nu tu ești acel gând, când observi o emoție să știi că nu tu ești emoția aceea, când observi corpul, să știi că tu nu ești corpul acela. Așa că cine ești? Ce este acel lucru care observă, care cunoaște un gând?

Noi nu știm dacă există culoarea roșie, este pur și simplu o experiență a minții umane, a conștiinței umane, nu a conștiinței unui liliac, de exemplu care nu poate experimenta culorile, ci ecoul ultrasunetelor.

Motivul pentru care suferi e că nu știi cine ești.

Te confunzi pe tine însuți cu corpul, cu mintea ta, cu experiențele tale. Te legi de niște experiențe care au trecut deja. Îți este teamă de tot ce este neplăcut: durere, abandon, lipsa de respect din partea altora. Te identifici cu ego-ul tău. Îți e teamă de moarte. Toate se leagă de faptul că nu știi cine ești cu adevărat.

Meditația s-ar putea să te ajute să ai revelații în acest sens și te poate duce la conștientizarea propriei tale conștiințe.

Așadar, oprește-te pentru o clipă, meditează, depășește limitele condiționărilor pe care le ai și descoperă că ești conștiință în stare pură. 

Sursă: canalul de YouTube Fearless Soul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ce să faci în caz de enterocolită? Sfaturi utile

Enterocolita este o afecțiune care implică inflamarea...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel