De ce e bine să bei cafea după micul dejun, nu înainte
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? După, spun specialiștii. Iată și de ce. 

Cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie, Exerciţiu şi Metabolism de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, au realizat un studiu în care au analizat când este mai bine să se bea cafeaua: înainte sau după micul dejun.

În urma datelor colectate, cercetătorii au concluzionat că dacă bei cafea înainte de micul dejun, aceasta va crește nivelul de zahăr din sânge. Astfel, se recomandă consumul cafelei după micul dejun. 

"Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi, aşa că este posibil să aibă loc acelaşi efect. Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea. În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte.", a spus profesorul James Betts, a transmis news24.com, potrivit shtiu.ro.

Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă un mit. Câte cafele putem consuma zilnic

"Cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv - mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Nutriționistul a explicat în continuare cum stimulează cafeaua metabolismul: "mai exact, intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!"

"Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă.", a mai scris Mihaela Bilic.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel