De ce are bârfa efecte negative asupra sănătății? Ce spun specialiștii
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Deși bârfele fac parte din viața de zi cu zi, specialiștii spun că pot avea efecte negative asupra sănătății. Colegii noștri de la DC Medical au avut un interviu în exclusivitate cu psihologul Radu Leca. Iată ce a spus acesta!

Suntem conștienți că obiceiul de a bârfi nu este unul plăcut, dar cu toții facem asta, într-o oarecare măsură. Totuși, cum ne poate afecta sănătatea?

În primul rând, bârfele ne afectează creierul și stima de sine. 

De ce bârfim? 

Specialiștii susțin că face parte din ADN-ul nostru ca popor. Numai că toate acestea au un impact negativ asupra creierului, a explicat pentru DC Medical, psihologul Radu Leca.

”Românii sunt bârfitori. Ne place să bârfim pentru că ne simțim neputincioși. Noi ne simțim neputincioși, iar imaginea noastră în familie, în societate și la nivel de structură academică, în cazul în care este nulă sau nesemnificativă trebuie să primească un ajutor. Bârfa reprezintă unul dintre principalele ajutoare ce favorizează o imagine îmbunătățită asupra subiectului pentru o perioadă scurtă de timp. 

Atunci, subiectul se folosește de această îmbunătățire scurtă de timp ca să simtă valoarea. Până la urmă se minte singur pentru că trăiește într-o iluzie.”

Când devin periculoase bârfele?

Acestea pot veni sub forma unor zvonuri sau bârfe neadevărate despre tine, o persoană dragă sau o persoană cunoscută. De asemenea, poate veni prin reacții la cuvinte sau o imagine care a fost postată pe rețelele de socializare. Aspectul fizic, politica și problemele financiare pot deveni, de asemenea, subiectul bullying-ului online.

În plus, bârfa provoacă aproape întotdeauna durere și umilință pentru persoana despre care este vorba. Oamenii împărtășesc bârfe fără să se gândească la modul în care ar putea avea un impact asupra persoanei despre care este vorba.

Cum ne afectează bârfele sănătatea?

- Extenuare

- Anxietate

Vezi și: Cum îndepărtezi semnele de anxietate?

- Depresie, potrivit WEBMD.

Mai mult, toată această discuție poate degenera la violență fizică. Atunci când nu este abordată, aceasta poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate fizică și mentală pe termen lung, inclusiv:

- Depresia clinică

- Tulburare de stres post-traumatic

- Atacuri de panică

- Vină

- Suicid

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursa foto: Canal Youtube @BeyondTheVeilTarotAstrology

Previziuni astrale martie. Zodia care va avea transformări radicale în domeniul familial

Pixabay.com

DOI nativi din zodiacul chinezesc vor înfrunta provocări, UNUL este norocos

Pixabay.com

De la întuneric la lumină. Care sunt factorii declanșatori ai TREZIRII SPIRITUALE și etapele acesteia

Pixabay.com

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie are nevoie de vorbe frumoase, nu de cadouri!

pixel