Cum se îngrijește Crăciunița în mod corect
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Iată cum să îngrijești Crăciunița, planta populară pe perioada sărbătorilor de iarnă, în mod corect.

Crăciunița este o plantă populară, îndeosebi pe perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă ai de gând să achiziționezi o astfel de plantă, ai grijă cum o alegi. 

În primul rând, frunzele Crăciuniței trebuie să fie dese și să nu dea semne de ofilire. De asemenea, asigură-te că are acele flori mici de la nivelul frunzelor superioare. Pământul nu trebuie să fie îmbibat cu o cantitate prea mare de apă pentru că s-ar putea ca rădăcinile să fie putrezite. Și nici să fie prea uscat! Nu în ultimul rând, plantele trebuie să fie ținute într-un loc cald. 

Îngrijirea Crăciuniței acasă 

Dacă ai găsit o plantă îngrijită corespunzător și ai achiziționat-o, ai grijă ca acasă să o ții într-un loc cu temperatură constantă, cuprinsă între 15 și 20 de grade Celsius. Crăciunița nu trebuie expusă excesiv la lumina soarelui și, totodată, trebuie ferită de curenții de aer rece. 

Pentru o plantă sănătoasă, pune cantități reduse de apă. Ar fi bine să testezi pământul de la suprafață înainte de a uda Crăciunița, pentru a ști care e cantitatea potrivită. Apa să nu fie prea caldă sau prea rece, ci la temperatura camerei, potrivit cumsa.ro.

VEZI ȘI: Plantele ușor de întreținut. Se udă rar și nu au nevoie de multă atenție

Vrei să achiziționezi câteva plante pentru casă, dar totuși să nu petreci prea mult timp îngrijindu-le? Există câteva plante care nu au nevoie de multă atenție și se udă rar. 

Orhideea-molie

Poți așeza orhideea-molie pe un pervaz cu lumină moderată sau un mediu similar. Această specie de orhidee trebuie udată o dată la 7-10 zile. Înflorește la sfârșitul ierii și până în primăvară, iar vara își pierde florile.

Anthurium (floarea flamingo)

"Floarea flamingo" trebuie plasată într-un loc cald, puternic luminat, dar nu în contact direct cu razele solare. Udă anthuriumul cu o jumătate de cană pe săptămână. Solul trebuie să rămână mereu umed, dar nu încărcat de apă, potrivit aflacum.ro

Coffea Arabica (plantă de cafea)

Această "plantă de cafea" se ține lângă o fereastră cu jaluzele sau umbrită. Coffea Arabica trebuie udată cel puțin o dată pe săptămână, pentru ca solul din ghiveci să nu se usuce. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?

Există rețete călugărești sau mănăstirești din care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel