Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie și baie? Folosește aceste CINCI sfaturi
Autor: , Gentiana Mocanu-Pavel | Dată: 23 ian 2023, 14:55
Nu știi cum să scapi de mirosurile urâte din încăperi precum baia sau bucătăria? Fie că este vorba despre țevi defecte, gătit sau obiceiul de a fuma în interior, există soluții care pot elimina neplăcerile olfactive.

Mirosurile urâte ne deranjează, de aceea avem nevoie de o locuință igienizată în totalitate.

1 Aerisește des și cât mai mult

Nu este suficient să aerisești 2-3 minute și apoi să închizi ferestrele din baie sau din bucătărie. Încearcă să aerisești mai des în casă, mai ales când vremea de afară îți permite. Dacă nu este posibil, ai putea să instalezi în baie și ventilatoare de evacuare portabile, care se conectează la priză. Acestea cresc fluxul de aer și au capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute.

La bucătărie, deschide ferestrele larg după ce gătești, scapă mereu de gunoiul menajer și pune în funcțiune hota, dacă dispui de una. În acest fel, vei scăpa de mirosurile neplăcute și te vei bucura de aer proaspăt.

15 reguli Feng Shui pentru un cămin plin de energie pozitivă

2. Alege soluții sau geluri pentru desfundat țevile

De cele mai multe ori, mirosurile urâte din baie sau bucătărie apar de la țevi și nu din vina ta. Așa că, ar fi bine să cauți în magazine soluții profesionale care desfundă țevile și îndepărtează orice reziduu care contribuie la apariția acestor mirosuri.

În acest mod, o să ai țevi curate. Folosește gelurile sau soluțiile ori de câte ori crezi că este nevoie sau conform indicațiilor de la producător, ca să previi apariția de noi mirosuri.

3. Apelează și la soluțiile naturale de îndepărtat mirosurile

Există soluții pe care le poți găsi în locuința ta. Primul poate fi bicarbonatul de sodiu, care are rolul de a neutraliza mirosurile neplăcute din baie și bucătărie. Este un produs natural, non-toxic și se folosește des pentru menaj. Amestecă apă și bicarbonat și pulverizează această soluție pe locurile care rețin de obicei umezeala.

Sau și mai simplu, așează o ceașcă cu bicarbonat și apă deasupra toaletei sau pe un raft din această încăpere. 

Și oțetul se folosește în gospodărie, eliminând mirosurile și mucegaiurile. Și lămâia este potrivită pentru orice locuință. Poți să plasezi un fruct tăiat în jumătate, ca să controlezi mirosurile neplăcute.

4. Folosește plante verzi care să absoarbă umezeala

Știi deja că în aceste două încăperi, umezeala este excesivă. Din acest motiv, apare mucegaiul sau se formează mirosuri care nu îți sunt pe plac. Ai putea să folosești și plante care au capacitatea de a absorbi acest exces de umiditate, precum crinii sau ferigile.

Mai mult, florile au și un rol major în înfrumusețarea locuințelor, iar crinii pot să parfumeze intens baia și bucătăria.

Plantele care aduc energie pozitivă în casa ta

5. Mizează și pe uleiurile esențiale

Ca să sapi de mirosurile neplăcute și persistente din baie sau bucătărie, în afară de odorizante, poți folosi și uleiuri esențiale, care îți garantează camere parfumate. Ia în calcul difuzoarele cu uleiuri esențiale, pe baza de mentă, lămâie sau iasomie.

Vezi și: Cum îți îmbunătățești calitatea aerului din locuință? 5 metode recomandate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cum economisim bani? 5 metode care funcționează

Dacă nu prea reușești să pui bani deoparte, poate ai...

Cum să fii mai productiv la început de an?

A început un an nou, așa că este posibil să ai o...

Shopping din second hand: avantaje și ce-ar fi bine să eviți

Achiziționarea hainelor, a accesoriilor și a...


Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Mesajele astrelor pentru PATRU zodii. Iubire de sine pentru Berbec, dinamism pentru Gemeni. Fecioarele trebuie să delege, Peștii au nevoie de disciplină

https://pixabay.com/

Mesajele astrelor pentru PATRU ZODII. Racii trebuie să aibă grijă la bani, Balanțele la excesul de zel. Săgetătorii pot avea tensiuni cu partenerul, la Capricorni apar negocieri

https://pixabay.com/

Luna Plină în Leu de pe 5 februarie. Daniela Simulescu vorbește despre aspecte copleșitoare și situații tensionate - VIDEO

Freepik.com

Cele PATRU zodii care vor fi afectate de Luna Plină în Leu de pe 5 februarie

Cross parteneri