Cum scapi de kilogramele în plus? Aliați mai puțini cunoscuți în procesul de slăbire
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Au trecut sărbătorile și au dispărut alimentele cu un conținut caloric mai mare. De aceea, putem să avem din nou grja de siluetă. Fie că vrei să scapi de câteva kilograme sau ai în plan o schimbare mai mare, există câțiva aliați de nădejde care îți pot veni în ajutor. Iată care sunt!

Cu toții ne dorim să slăbim ușor și dacă se poate, foarte repede. Însă, acest lucru nu este posibil. Pe lângă alegerea unui stil de viață echilibrat, avem nevoie și de o alimentație corectă, de mișcare, dar și de răbdare. Știi deja că nu apar miracole peste noapte.

Din fericire, există câțiva aliați care te ajută în lupta cu kilogramele acumulate după sărbători. Sunt responsabili cu accelerarea metabolismului, dar și cu reducerea greutății corporale.

Nu uita că acest articol este pur informativ și ar fi bine să iei legătura cu medicul tău înainte de abordarea oricărui plan de tratament.

1. Extractul din mătase de porumb

Deși nu este atât de cunoscută pentru slăbit, trebuie să menționăm că mătasea de porumb are în compoziție flavonoide, saponine dar și săruri de potasiu. De fapt, are un efect diuretic și poate să contribuie activ la diminuarea ținutului adipos și la îndepărtarea surplusului de apă din organism.

Mai mult, mătasea de porumb are și un conținut bogat de vitamine, precum vitaminele B, E, K și C, dar și substanțe cu proprietăți curative. De aceea, poate să fie un adjuvant împotriva kilogramelor în plus. Are în compoziție și mucilagiu, o substanță care poate favoriza eliminarea celulitei și reglarea sistemului endocrin.

2. Extractul din cozi de cireșe

Și extractul din cozi de cireșe poate să împiedice formarea excesivă a țesutului adipos. Stimulează rinichii să elimine și apa din corp, reduce inflamatiile și poate să aibă un efect benefic asupra pielii cu aspect de coajă de portocală.

În plus, acest extract are efect antiinflamator, îmbunătățește tranzitul intestinal, favorizează eliminarea excesului de uree și scade nivelul de colesterol negativ.

3. Extractul din anghinare

Cauți un remediu naturist care are efect detoxifiant? Poate fi benefic și extractul de anghinare, ce elimină toxinele din colon și accelerează tranzitul intestinal. Extractul împiedică absorbția grăsimilor, previne apariția crampelor abdominale, dar și balonarea.

În terapia naturistă, extractul de anghinare se poate recomandă ca adjuvant pentru tratarea mai multor afecțiuni. Se folosește în curele de slăbire, mai ales în cazul obezității. Poate să reducă pofta de mâncare, să elimine pofta de dulciuri și să elimine surpusul de apă din corp.

Anghinarea aduce beneficii și pentru ficat, deoarece stimulează digestia și reglează nivelul de colesterol. Nu în ultimul rând, extractul din anghinare îndepărtează greața și te scapă de senzația de disconfort abdominal.

4. Aloe vera și ghimbir

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, te poate ajuta și aloe vera. Acesta conține o mare varietate de proprietăți detoxifiante și stimulează metabolismul. Este și un laxativ natural, cu ajutorul căruia poți elimina mai repede toxinele.

Din această plantă cu numeroase beneficii poți obține un suc care arde grăsimile și îți curăță organismul de toxine. Ai nevoie de un pahar cu apă, o lingură de gel de aloe vera și zeama de la o singură lămâie. Mixează bine toate aceste ingrediente și adaugă o linguriță de miere. Sucul poate fi băut cât este cald.

De asemenea, poți pregăti un ceai de ghimbir și aloe vera. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, favorizează pierderea în greutate, dar și digestia. Poți să adaugi o lingură de gel de aloe vera și să razi o rădăcină de ghimbir. Amestecă-le într-o cană cu apă, pune-le la fiert și bea amestecul când este cald.

Îți recomandăm și: Mic-dejun, prânz, cină, ce anume trebuie să conțină dacă vrem să slăbim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel