Cum să dormi mai bine? 8 metode care funcționează
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Orele de somn sunt vitale! Ca să te simți bine și să ai un tonus bun, este esențială odihna. Un somn bun îți ține creierul sănătos, îți favorizează memoria și îți întărește imunitatea. Totuși, cum poți să dormi mai bine? Iată câteva sfaturi.

Cum îți poți îmbunătăți somnul?

1. Caută perna ideală pentru tine

Să începem cu perna. Dacă acest accesoriu nu este potrivit pentru nevoile tale, nu o să dormi cum trebuie. Ba mai mult, poți să te trezești cu dureri insuportabile de gât sau de ceafă. Alege perna ținând cont de poziția in care dormi. Ca să eviți durerile insuportabile, ar fi bine să pui accent pe modelul care îți aliniază perfect coloana cu gâtul.

2. Aruncă o privire la salteaua de pat

Chiar dacă ai investit într-o saltea de calitate, pe măsură ce trec anii, aceasta poate să-și modifice forma. Ca rezultat, poți să observi că nu mai dormi la fel de bine precum o făceai. Te doare spatele, te trezești prost dispus. În cazul în care salteaua ta este mai veche de 8-9 ani, ar fi cazul pentru una nouă!

3. Creează un orar clar de somn

Deși nu este întotdeauna posibil, ar fi bine să adormi și să te trezești la aceeași oră, în fiecare zi, poate chiar și în weekend. Un orar bine stabilit reprezintă metoda optimă de a-ți seta ceasul biologic, astfel încât să adormi profund la o oră și să te trezești odihnit la alta.

Vezi și: De ce amânarea alarmei este dăunătoare pentru sănătatea ta

4. Verifică temperatura din dormitor

Specialiștii spun că și temperatura din cameră contează. Este lesne de înțeles că nu poți să dormi prea bine când ți-e frig sau când transpiri, așa că temperatura optimă din dormitor ajută la un somn mai bun. Este recomandat să fie între 15 și 19 grade Celsius, pentru odihna ideală pe timp de noapte.

5. Limitează consumul de cofeină si alcool

Este recomandat să limitezi consumul de cafea pe parcursul zilei. Astfel, ai putea să renunți la această băutură cu 6-7 ore înainte să dormi, dar și la ceaiurile care conțin teină. Evită și alcoolul măcar cu 2 ore înainte de somn.

6. Mănâncă sănătos și hidratează-te corespunzător

Alimentația și hidratarea joacă un rol la fel de important pentru un somn mai bun. Nu bea lichide în exces înainte să mergi la somn, ca să nu fie nevoie să te trezești pe timpul nopții. În ceea ce privește mâncarea, deși poți să iei mici gustări, lasă deoparte mesele copioase și spune nu gustărilor din timpul nopții.

7. Dormi într-un mediu propice

Nimic nu este mai relaxant decât să profiți de orele binemeritate de somn într-un mediu propice, întunecos, fără zgomot sau temperaturi extreme, care să te deranjeze. Oprește și laptopul sau televizorul înainte de somn, stinge lumina și asigură-te că ai închis toate geamurile, ca să nu fii perturbat de factori externi. Odihnește-te măcar 8 ore pe noapte.

Poate ești interesat și de: Ce se întâmplă cu corpul nostru dacă dormim mai puțin de 5 ore pe noapte

8. Nu uita de muzică

Înainte de culcare, ai putea să-ți faci un obicei din a asculta muzică relaxantă. Ascultă în cășți, măcar câteva minute înainte de somn. O să-ți prindă bine. Încearcă să nu dormi prea mult după amiază, fiindcă noaptea ai putea avea dificultăți. Jumătate de oră este suficient ca să-ți încarci bateriile.

Îți recomandăm și: Zodiile și somnul: Câte ore trebuie să dormi în funcție de semnul zodiacal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 25 noiembrie-1 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Pluto și transformarea vieții! Cum influențează fiecare casă astrologică?

pixel