Cum să creezi o atmosferă cozy și primitoare la tine acasă?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Este clar că acasă te simți cel mai bine. Indiferent de mărimea locuinței tale, încăperile în care petreci timpul trebuie să fie confortabile. Poți încerca să-ți transformi casa sau apartamentul într-o oază de relaxare, astfel încât toți membrii familiei să se simtă perfect. Îți oferim câteva trucuri utile!

Dacă ai nevoie de o atmosferă cozy și primitoare, ai în vedere aceste sugestii.

1. Decorează casa cu lumânări parfumate și lămpi

Ca să-ți transformi locuința din "casă" în "acasă", trebuie să-ți dai interesul ca fiecare încăpere să arate cât mai bine. Din fericire, nu este dificil să pui la punct câteva detalii. Ca să adaugi un element cozy în sezonul rece, mizează pe alegerea lămpilor și a lumânărilor parfumate.

Plasează câteva lumânări pe un birou, pe o masă sau deasupra șemineului și vei vedea cum aceste mici decorațiuni aduc un plus de căldură în camere, dar și romantism! Pentru o seară relaxantă acasă, alege și câteva lămpi, plasate strategic în colțuri, care arată minunat.

2. Folosește și câteva decorațiuni luminoase

Fiindcă se apropie sărbătorile, locuința ta merită să poarte straie de sărbătoare. Decoreaz-o simplu, folosind câteva ghirlande cu becuri, instalație sau figurine cu LED, în forme simpatice de reni, Moș Crăciun sau îngeri. Le poți plasa pe mobilier sau la ferestre, ca să învăluie toată casa în aerul magic de sărbători.

Luminile calde și difuze reprezintă rețeta succesului pentru o atmosferă primitoare, ce oferă calm și relaxare.

3. Adaugă perne pufoase.. peste tot!

În anotimpul rece, elementele care schimbă aspectul unei încăperi și oferă confort sunt și pernele pufoase. Poți opta pentru perne de diferite dimensiuni, pe care să le așezi strategic pe pat, pe un scaun sau într-un colț al canapelei. Ai la dispoziție numeroase modele, de la pernele monocrome, până la cele cu imprimeuri florale sau grafice.

Nu ești nevoit nici să respecți anumite reguli în ceea ce privește forma, culoarea sau dimensiunea lor. Pornește de la algerea nuanțelor din încăpere, astfel încât pernele să se potrivească cu ceea ce este în jur.

4. Investește într-o măsuță de cafea

Ca să ai o locuință confortabilă, poți să creezi și un spațiu în preajma căruia să te bucuri de cafeaua de dimineață. Alege o măsuță de cafea elegantă, pe care să așezi cana de ceai sau de cafea, alături de cărți sau mici obiecte de decor.

5. Ține casa cât mai curată

Acest lucru este esențial, oricât ar părea de simplu. Ai nevoie de ordine, astfel încât să te poți bucura de un sentiment de confort atunci când intri în locuință. Lucrurile aruncate la întâmplare sau dezordinea îți pot aduce o stare de neliniște. Poți să adopți câteva metode prin care să îți faci viața mai ușoară, adoptând un stil minimalist.

Aranjează toate lucrurile prin rafturi, curăță sertarele și blaturile și păstrează doar câteva obiecte de decor la vedere, la care ții cu adevărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel