Cum îţi pot infleunţa florile starea de spirit
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Florile ne pot dicta dispoziţia pentru întreaga zi.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu stări depresive din cauza stresului, a stilului de viaţă sau a problemelor de zi cu zi. O altă cauză ce produce stările depresive este petrecerea unui timp îndelungat fără o ocupaţie sau faptul că stai pur şi simplu în interiorul casei prea mult timp. Este dovedit faptul că plantele ajută la schimbarea stării unei persoane, aducând energia pozitivă acolo unde sunt prezente.

Câtă vreme vei avea lângă tine cel puţin o vază cu flori, viaţa îţi va părea mult mai frumoasă şi te vei simţi mai relaxat, spun cercetătorii. În plus, vei fi mult mai productiv întrucât plantele te vor ajuta să te simţi mai bine şi implicit vei da un randament mai bun.

De ce e bine să fii înconjurat de flori

Simpla prezenţă a florilor purifică aerul, iar florile colorate îţi vor oferă multă energie, în timp ce florile în nuanţe mai pale îţi vor da o stare de relaxare. Atunci când vei observa flori prezente în casa cuiva trebuie să ştii că persoana respectivă este o fire veselă şi cu siguranţă te vei imprieteni cu acea persoana pentru că este foarte comunicativă. Florile te determină să gândeşti pozitiv, astfel că le poţi dărui persoanelor bolnave, bunicilor care locuiesc singuri pentru a-şi focusa atenţia asupra lor şi a nu se simţi singuri.

Ce efect au florile în birou

Este indicat să pui flori în birou pentru a reduce nivelul de stres al angajaţilor şi pentru o productivitate mai mare. Oameni vor fi întotdeauna mai productivi atunci când sunt veseli şi se confruntă cu un nivel mai scăzut de stres. În funcţie de culorile pe care le au, florile oferă diferite stări emoţionale, astfel că florile galbene vor transmite energie şi bucurie, cele roşii energie şi pasiune, iar verdele îţi oferă un efect calmant. Florile de culoare albă au de asemenea un efect calmant, dar sunt utile şi pentru liniştea sufletească.

Aşadar, în orice cameră ar trebui să fie măcar o plantă, pentru că starea omului, dar şi productivitatea acestuia sunt influenţate de ambientul mediului în care trăieşte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel