Cum faci humus. Rețeta simplă
Autor: Ioana Popa
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă ți-e poftă de humus, iată cum îl poți prepara chiar tu, acasă.

Ingrediente
 
- 480 g năut din conservă (2 conserve de năut)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de Tahini (pastă de susan)
- 2 linguriţe boia de ardei dulce
- 2 linguriţe paprika
- 2 linguriţe chimen
- 2 căţei usturoi
- sare
- 1 legătură pătrunjel (proaspăt tocat)
- 6 lipii

Cum se prepară

Scoateţi într-un castron boabele de năut din conservă şi păstraţi un pic din lichid (asta în cazul în care trebuie să mai subţiaţi consistența), potrivit petitchef.ro. Se adaugă uleiul de măsline şi condimentele, apoi tahini (2-4 linguri în funcţie de gust). Tocaţi usturoiul şi pisaţi-l într-un mojar cu un praf de sare, până obţineţi o pastă. Puneţi usturoiul frecat peste componentele de mai sus. Amestecaţi cu un blender de mână până obţineţi o pastă moale. În cazul în care pasta obţinută este prea groasă, se poate subţia cu puţin lichid rămas de la conserva de năut. În cele din urmă, deasupra, se presară pătrunjel tocat. Se serveşte cu lipie (sau cu pâine prăjită).

BONUS: Salată Șuba cu pește afumat, cartofi și sfeclă roșie 

Ingrediente

500 g cartofi
1-2 morcovi
1 sfecla roşie
1-2 bucăţi macrou afumat
300 g maioneză
sare
piper

Cum se prepară

Fierbem toate legumele, apoi le curăţăm. Cartofii şi sfecla sunt mai gustoase dacă se fierb în coajă, nu pierd toţi nutrienţii. Pregătim un platou, iar pe acesta vom rade, pe rând, fiecare legumă. Prima dată radem cartofii fierţi, după care adăugăm câte un praf de sare şi un praf de piper, cât luăm cu două degete, potrivit pofta-buna.com.

După aceea, radem peste cartofi şi morcovii fierţi şi sfecla roşie fiartă, adăugând peste fiecare strat de legume fierte sare şi piper, pentru a da gust. Peste acestea adăugăm peştele afumat, pe care îl rupem în bucăţele mici. Peste stratul de peşte afumat mai adăugăm un cartof fiert ras.

La final, adăugăm maioneza deasupra, pentru decor. O turnăm frumos, apoi mai putem adăuga şi pătrunjel verde, câteva felii de morcov sau de albuş de ou fiert, după gust.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel