Cum facem sushi acasă? Rețeta simplă pe care să o încerci
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Dacă ai mâncat sushi la restaurant și ți-a plăcut, îl poți pregăti și acasă, cu un pic de îndemânare.

Deși acest preparat nu este vreunul de pe meleagurile noastre, românii l-au adoptat cu succes. Iar în ultimii ani, restaurantele de sushi sunt peste tot.

Totuși, poate ai vrea să încerci să faci sushi acasă. Deși pare mai greu, cu un pic de răbdare și câteva ingrediente de bază, poți să reușești.

De ce ingrediente ai nevoie?

- Orez pentru sushi (orez cu bob lung și scurt, ideal pentru sushi)

- Alge nori (foile de alge pentru sushi)

- Oțet de orez

- Zahăr

- Sare

- Pește proaspăt (somon, ton sau crab stick)

- Legume proaspete (de exemplu, castraveți, avocado, morcovi)

- Wasabi (opțional)

Sos de soia

Ce trebuie să facem?

Începem cu pregătirea orezului.

Clătește orezul de sushi sub apă rece până când apa devine limpede și curată. Fierbe-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiță mică, amestecă 3 linguri de oțet de orez cu 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de sare. Încălzește amestecul la foc mic până când zahărul și sarea se dizolvă complet. Lasă-l să se răcească.

Pregătirea ingredientelor

Taie peștele și legumele în bastonașe subțiri de tot.

Răcește orezul

Transferă orezul gătit într-un bol mare și adaugă amestecul de oțet de orez peste el. Mixează delicat pentru a integra bine oțetul și apoi lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

Compune sushi

Așază o foaie de nori pe un pat de bambus sau pe o suprafață netedă.

Trebuie să ai mâinile ude, ca să eviți lipirea orezului. Pune un strat subțire și uniform de orez peste alga nori, lăsând aproximativ o jumătate de centimetru neacoperit la unul dintre capete.

Adaugă peștele și legumele în partea de jos a foii de nori. Rulează încet.Taie sushi-ul cu un cuțit ascuțit în bucăți groase cam cât un deget.

Servește preparatul!

Servește sushi-ul cu wasabi, sos de soia sau eventual ghimbir marinat, după preferințe.

Citește și: Prăjitură Frangipane. Urmează această rețetă italiană și vei pune pe masă o adevărată capodoperă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel