Cum dai gust rețetelor de post? Ingredientul care oferă o explozie de arome orezului simplu
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Orezul simplu nu a avut niciodată un gust mai bun. Iată ingredientul care lipsea din rețeta ta!

Orezul este un aliment versatil și delicios, care poate fi transformat într-o varietate de feluri de mâncare, de la mâncăruri principale până la garnituri și salate. Dacă dorești să îi dai un plus de savoare și să îl transformi într-o experiență culinară cu adevărat de neuitat, un ingredient care poate face minuni este curry-ul!

Curry-ul este un amestec de condimente originar din bucătăria indiană, cunoscut pentru aromele sale bogate și complexe. Prin adăugarea de curry în orez, îi vei conferi un gust aromat și exotic, care va încânta cu siguranță papilele gustative.

Ne aflăm în perioada de Post, iar mâncarea are nevoie de o atingere specială pentru a ne bucura de aromele sale la fel ca înainte.

Cinci exemple de rețete ideale pentru luna martie!

Iată o rețetă simplă și delicioasă de orez cu curry!

Ingrediente

  • 1 cană de orez basmati sau orez lung
  • 2 căni de apă
  • 1 lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 lingură de pudră de curry (sau după gust)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare

Clătește orezul sub apă rece până când apa devine limpede, apoi scurge-l bine. Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline sau de cocos la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine transparentă și ușor aurie, timp de aproximativ 3-4 minute. Adaugă usturoiul mărunțit și pudra de curry și călește-le împreună timp de aproximativ 1 minut, până când aromele se intensifică. Adaugă orezul scurs în oală și călește-l ușor timp de 1-2 minute, amestecându-l bine cu ceapa și condimentele. Toarnă apa în oală și adaugă sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă orezul să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când este fraged și lichidul a fost absorbit complet. După ce orezul este gata, lasă-l să stea acoperit timp de câteva minute. Adaugă frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel pentru decor, dacă dorești.

Gusturi noi în farfurie. PATRU dressinguri pentru salate pe care trebuie să le încerci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel