Creveți la tigaie cu usturoi. Rețeta simplă
Autor: Ioana Popa
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă ți-e poftă de creveți, poți încerca această rețetă simplă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
 
Pentru final/Ingrediente umplutură

50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
 
Pentru servire

paste/pâine prăjită
felii de lămâie

Cum se prepară

Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.

Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte. 

Serveşte alături de paste sau pâine prăjită

BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania

Ingrediente

o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel