CINCI rețete pe bază de pește pe care le poți pregăti chiar azi!
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Iată ce rețete gustoase poți să pregătești, pentru zilele cu dezlegare la pește!

Azi, este sărbătoare mare pentru creștini: Buna Vestire! Biserica acordă dezlegare la pește, așa că poți lua în calcul următoarele rețete simple.

Somon la grătar cu legume la cuptor

Spală și feliază somonul în bucăți potrivite. Condimentează somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline. Între timp, taie legumele preferate (de exemplu, cartofi, morcovi, dovlecei, ardei) și așază-le într-o tavă. Adaugă somonul peste legume. Dă totul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când somonul este gătit și legumele sunt rumenite.

File de cod cu sos de lămâie și unt

Condimentează bucățile de cod cu sare și piper. Încinge puțin unt într-o tigaie și adaugă bucățile de cod. Gătește-le până când fileurile sunt aurii pe ambele părți. Stoarce sucul de la o lămâie și adaugă-l în tigaie, împreună cu puțin unt. Lasă să fiarbă câteva minute până când sosul scade puțin. Servește imediat.

Rețete bogate în fibre: ce putem consuma la mic dejun, prânz și cină?

Salată de ton cu avocado

Amestecă tonul din conservă, bine scurs, cu niște cubulețe de avocado, ceapă roșie tocată fin și câteva frunze de salată verde. Condimentează cu sare, piper și puțin ulei de măsline. Poți adăuga și o lingură de maioneză sau iaurt grecesc, pentru o textură cremoasă.

Un aport excesiv de cofeină poate agrava aritmiile la unele persoane, dar un consum moderat este în general sigur pentru majoritatea persoanelor cu aritmii.

Paella cu fructe de mare

Încălzește ulei de măsline într-o paella sau o tigaie mare și adaugă ceapă și usturoi tocate. După ce se înmoaie puțin, adaugă orezul și amestecă bine pentru a-l prăji. Adaugă bulion de pește și șofran (pentru culoare și aromă).Adaugă fructe de mare (creveți, midii, calamari) și lasă-le să fiarbă până când sunt gătite și orezul este făcut. Poți decora cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt înainte de a servi.

Tartă cu somon și spanac

Întinde un aluat de tartă într-o tavă și coace-l puțin înainte de a adăuga umplutura. Amestecă somonul afumat (sau proaspăt) tăiat cubulețe cu frunze de spanac și brânză (de exemplu, brânză feta sau brânză de capră). Toarnă amestecul peste aluatul de tartă și nivelează-l. Bate ouă cu puțin lapte și condimentează cu sare și piper. Pune amestecul peste umplutură. Coace la cuptor până când aluatul este auriu și ouăle sunt gătite.

Îți recomandăm să vezi și: Rețeta autentică pentru sosul Tzatziki. Cum să îl pregătești rapid și ușor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel