CINCI filme pentru momentele în care îți pierzi speranța. Știi că și poveștile triste pot avea un final fericit?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Când te lupți cu starea de tristețe, privitul unui film bun poate fi o distracție terapeutică. Filmele pot, de asemenea, să educe oamenii despre cum se simt tulburările mentale. Iată câteva recomandări!

Oricine a experimentat vreodată o schimbare de perspectivă după ce a vizionat un film poate confirma capacitatea lor de a influența modul în care gândim despre dilemele vieții. Unii terapeuți folosesc chiar "terapia prin film" pentru a-i ajuta pe pacienții lor să-și exploreze propriul psihic și ca un catalizator pentru procesul terapeutic.

Filmele au puterea evadării. Un film bun ne poate purta înapoi în istorie, ne poate plasa în centrul unei aventuri captivante sau ne poate arunca în timp într-o altă dimensiune. Și pentru acele ore în care suntem absorbiți - greutățile vieții reale se topesc și devenim complet transportați.

Iată câteva filme care îți arată că există fericire și după episoade triste!

SILVER LININGS PLAYBOOK(2012)

Acest film este foarte recunoscut pentru portretizarea precisă a provocărilor unei boli mentale grave. Bradley Cooper interpretează rolul lui Pat, este un bărbat ale cărui tulburări bipolare netratate anterior l-au costat atât căsnicia, cât și slujba. Filmul începe cu Pat, eliberat recent dintr-un spital de psihiatrie (a fost internat după ce l-a bătut pe amantul soției sale), care se întoarce să locuiască cu părinții săi și o întâlnește pe Tiffany, recent văduva, interpretată de Jennifer Lawrence, care suferă și ea de instabilitate mentală. Să te uiți la acest film când te simți rău este terapeutic pentru că arată că a avea o boală mintală nu definește o persoană, că poți totuși să găsești dragoste și să găsești puterea în tine însuți pentru a începe să accepți că este în regulă să nu fii "perfect". Odată ce te accepți pe tine însuți, este mai ușor să abordezi problemele și să-ți găsești locul.

Cele mai frumoase 15 filme cu eclipse. Ai văzut vreunul?

IT'S A WONDERFUL LIFE (1946)

Povestea lui George Bailey, un om cu vise extravagante care este prea dedicat să ajute comunitatea pentru a-și împlini visele, nu îmbătrânește niciodată. După ce este salvat de la o tentativă de sinucidere de către un înger păzitor, George primește o perspectivă asupra modului în care viața sa a atins atâtea persoane și descoperă recunoștință pentru țară, prieteni și familie. Acest film ne reamintește că viețile noastre pot fi frumoase și să aibă o valoare enormă așa cum sunt și că imperfecțiunile noastre pot fi remediate atunci când lucrăm împreună și creăm oportunități de a aduce oamenii împreună.

500 DAYS OF SUMMER (2009)

Filmul este despre un autor de felicitări care este luat pe nepregătite de iubita sa când aceasta decide brusc să îl părăsească. Reflectând asupra celor 500 de zile ale relației lor și unde a mers greșit, el se redescoperă pe sine în proces. Filmul ajută să dobândim perspectivă. În timp ce ai putea simți depresie și că viața nu poate deveni niciodată mai bună, ne arată că fericirea și oportunitățile pot fi chiar la colțul străzii - dar doar dacă suntem dispuși să ieșim acolo și să le luăm.

ZECE filme remarcabile despre drumul către SUCCES

THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER (2012)

În terapie, există o zicală conform căreia trebuie să ”simți pentru a te vindeca". Când cineva se simte copleșit de întrebările existențiale din viață, vizionarea unui film de inițiere poate fi foarte utilă și terapeutică. Filmele de inițiere sunt povești despre adolescenți sau tineri adulți în timp ce trec prin schimbări profunde în viață care îi determină să înceapă să își creeze identitatea ca adulți. The Perks of Being a Wallflower este povestea unui adolescent social neîndemânatic care se împrietenește cu doi colegi care au un spirit liber. Aceștia  îl ajută să descopere un sentiment de apartenență.

SMOKE (1995)

Un fel de film underground de Crăciun, Smoke este o adaptare a unei povestiri a romancierului Paul Auster. Drama se învârte în jurul mai multor personaje care se adună în jurul unei băcănii de tutun din Brooklyn - toți având parte de pierderi și destrămări traumatice, însă găsesc curajul și generozitatea de a depăși ceea ce i-ar putea încarcera ușor într-un cerc al amărăciunii și izolării. Fiecare alege în cele din urmă să își asume riscuri pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Citește și Concepte filozofice pe înțelesul tuturor: Cum să gândești clar pentru a obține succesul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel