China lansează vehiculul spaţial cargo Tianzhou-7 către staţia spaţială Tiangong
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Vehiculul spaţial cargo Tianzhou-7 urmează să fie lansat! Scopul acestuia este să livreze carburant, instrumente științifice și alte obiecte necesare astronauților.

China urmează să lanseze miercuri vehiculul spaţial cargo Tianzhou-7 de la baza de lansare Wenchang, situată pe insula Hainan, în sudul Chinei, a anunţat Agenţia Spaţială Chineză pentru Zboruri cu Echipaj Uman (CMSA), citată de Xinhua.

Racheta propulsoare Long March-7 Y8 care va transporta Tianzhou-7 a fost alimentată cu carburant şi este gata pentru lansarea planificată miercuri, la 22:27, ora Beijingului, a informat agenţia.

Aceasta este prima navă spaţială care va vizita staţia spaţială Tiangong a Chinei în acest an, a relatat marţi China Daily. Tianzhou-7 va deveni a 12-a navă spaţială care va ajunge la staţia spaţială chineză.

Aceasta va livra carburant, instrumente ştiinţifice şi alte obiecte necesare astronauţilor misiunii Shenzhou XVII, care se află pe orbită, la bordul Tiangong, de peste 80 de zile.

Agenţia spaţială a anunţat că Tianzhou-6 va cădea înapoi pe Pământ în curând, iar cea mai mare parte a vehiculului spaţial va arde în timpul reintrării în atmosfera terestră, iar o cantitate mică de resturi este de aşteptat să cadă în zone securizate din sudul Oceanului Pacific.

Orbitând în jurul Pământului la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri, staţia spaţială Tiangong are trei segmente permanente - un modul de bază şi două capsule ştiinţifice - şi este conectată în mod regulat la vehicule spaţiale cargo şi cu echipaj uman, notează China Daily.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu)

Iată câteva lucruri interesante despre Agenția Spațiala Chineză!

CNSA (Administrația Spațială Națională a Chinei) este o agenție creată în 1993, când Ministerul Industriei Aerospațiale a fost divizat în CNSA și Corporația Chineză de Știință și Tehnologie Aerospațială (CASC). Prima a fost responsabilă de elaborarea politicii, în timp ce cea din urmă a avut atribuții în domeniul execuției. Această aranjare s-a dovedit într-o oarecare măsură nesatisfăcătoare, deoarece cele două agenții erau, de fapt, o singură agenție mare, împărtășind atât personalul, cât și managementul.

CNSA a fost înființată ca o instituție guvernamentală pentru dezvoltarea și îndeplinirea obligațiilor internaționale ale Chinei, cu aprobarea celui de-al 8-lea Congres Național al Poporului din China (NPC). Cel de-al 9-lea NPC a desemnat CNSA ca o structură internă a Comisiei pentru Știință, Tehnologie și Industrie pentru Apărare Națională (COSTIND). CNSA își asumă următoarele responsabilități principale: semnarea acordurilor guvernamentale în domeniul spațial în numele organizațiilor, schimburi științifice și tehnice interguvernamentale; precum și responsabilitatea aplicării politicilor spațiale naționale și gestionarea științei, tehnologiei și industriei spațiale la nivel național.

Citește și CERN ajunge la cea de-a 70-a aniversare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel