Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Ingrediente
– 1/4 de baghetă
– 900 g de carne tocată de vită
– 1 legătură de pătrunjel
– 4 căței de usturoi
– 150 g de mozzarella
– 4 roșii
– 1.5 linguriță de sare
– 1 pahar de lapte
– 2 ouă
– 1/2 pahar de parmezan
– piper roșu
– 3 linguri de ulei de măsline
– 1 legătură de busuioc
Cum se prepară
Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C. Tapetați forma de copt cu hârtie. Ungeți-o cu ulei de măsline. Tocați pâinea cu ajutorul unui robot de bucătărie. La fel, o puteți rupe cu mâna într-un bol. Turnați laptele și amestecați. Bateți ouăle. Adăugați la ele carnea tocată, pătrunjelul tocat, parmezanul ras, usturoiul presat, o linguriță de sare și puțin piper roșu, scrie bucatarul.eu. Amestecați. Adăugați la carne pâinea înmuiată în lapte. Amestecați.
Înmuiați mâinile în apă și împărțiți carnea în 4 părți. Formați câte o sferă din fiecare. Faceți câte o adâncitură în fiecare și puneți câte o bucată de mozzarella. Redați-i o formă sferică și aranjați fiecare chifteluță pe o tavă de copt. Coaceți-le timp de 25-30 de minute. Preparați sosul: Încălziți în tigaie 2 linguri de ulei de măsline. Puneți în tigaie 3 căței de usturoi, adăugați piperul roșu și amestecați. Gătiți până usturoiul va deveni moale.
Adăugați în tigaie roșiile tăiate, un pahar de apă, busuiocul tocat și o jumătate de linguriță de sare. Aduceți sosul la fierbere. Faceți focul mic și fierbeți sosul timp de 30 de minute, până acesta se va îngroșa. Adăugați chifteluțele în sos și amestecați. Fierbeți sosul împreună cu chifteluțele încă timp de 3 minute. Amestecați.
Ingrediente
350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţa chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţa pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei
Cum se prepară
Ceapa se toacă mărunt. Carnea se împarte în două. Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. În uleiul încins se căleşte ceapa până se înmoaie bine de tot, potrivit e-retete.ro. Se adaugă jumătate din carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până-şi schimbă culoarea şi se evaporă tot sucul pe care-l lasă. Se adaugă sarea, chimionul, pul biber şi piper negru măcinat.
Lângă carnea tocată rămasă se pune orezul, carnea sotată cu ceapă, pătrunjelul tocat şi un gălbenuş de ou. Se lasă să se răcorească bine de tot şi doar apoi se amestecă timp de 5 minute. Se dă amestecul de chiftele la frigider minim 30 minute. Umeziţi-vă mâinile cu apă rece. Luaţi amestec de chiftele cât un ou şi aplatizaţi-le (cam la 1 cm grosime), dându-le forma uşor ovală. Bateţi oul şi albuşul rămas într-o farfurie largă. Puneţi făina în altă farfurie largă.
Într-o tigaie largă încingeţi ulei cam de 3 mm. Daţi focul la mediu spre mic.Treceţi fiecare chiftea prin făină, scuturaţi uşor excesul şi apoi treceţi-le prin ou. Aşezaţi chiftelele în tigaie, la distanţă unele de altele, şi prăjiţi-le 2 minute jumătate pe fiecare parte (până se rumenesc plăcut). Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie să se scurgă de grăsime. Sunt bune calde sau reci. Se servesc cu cartofi natur şi o salată proaspătă. Sunt bune şi cu murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Pe măsură ce înaintăm în...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...
Indiferent de semnul zodiacal,...