Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Cozonacul nu lipsește de la mesele de sărbători. Pe cât de bun este, pe atât de greu se prepară. Iată cea mai utilă rețetă pentru un cozonac delicios!
Ingrediente aluat
Mod de preparare
Amestecă 50g de drojdie proaspătă cu o lingură de zahăr. După care, adaugă două linguri de făină și două linguri de lapte călduț (suportabil la deget). Se adaugă pentru a nu inactiva drojdia. Amestecă până când obții o pastă pe care să o lași la crescut într-un loc cald. Cât timp drojdia stă la crescut, cerne 1kg de faină 000 într-un recipient. Alege o făină calitativă cu un conținut mare de proteină. După ce drojdia crește, pune-o peste făină și amestecă puțin.
Într-un bol separat, bate cinci gălbenușuri de ou cu un praf de sare. Pune-le peste făină. Peste toată compoziția adaugă coaja rasă de la o lămâie netratată, două pliculețe de zahăr vanilinat, 250g de zahăr și 500 ml lapte călduț. Laptele se adaugă treptat, amestecând până când incorporezi toate ingredientele.
În continuare, frământă foarte puțin compoziția adaugând 50g de unt topit și răcit. Procedeul ar trebui să dureze 2-3 minute.
Mută aluatul pe blat și frământă-l cu 80-100ml de ulei. Întinde aluatul și mai adaugă puțin ulei peste el, după care împăturește-l și trage-l de margini pentru a activa glutenul.
După care, urmează partea care te scapă de frământarea asiduă a cozonacilor, anume trântitul pe blat. Lovește aluatul de blat de câte ori poți. După fiecare lovire, acesta devine tot mai fin, suplu și omogen. Dacă se lipește de blat, mai adaugă puțin ulei și dezlipește-l cu o racletă. La final, trebuie să devină elastic și omogen.
Pune-l apoi la dospit până când își dublează volumul.
Obiceiuri și superstiții de Paște. Bucură-te de binecuvântările aduse de această sărbătoare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...