Cel mai bun baschetbalist român în activitate, Vlad Moldoveanu, se retrage: Genunchii mei scârţâie
Autor: Ravdan Florin
Data publicării:
Vlad Moldoveanu, cel mai bun baschetbalist din România, a anunţat că se retrage. 

"Ultimii doi ani au fost destul de grei pentru mine și cântăresc destul de mult în următoarea mea decizie, de a continua sau nu din vară în a juca profesionist.

(n.r. Adică, te lași de baschet din  vară?) Da. A fost o hotărâre grea, dar cred că este și momentul. Nu numai că o fac pentru familie, dar o fac și pentru mine, într-un fel.

În ultimii cinci ani am avut foarte multe accidentări și am tot împins, împins, și, vorbind cu doctori și fizioterapeuți atât de des, din păcate – sau, din fericire, pentru că am învățat foarte multe – am învățat că de la un anumit punct îți dăunează destul de mult pentru viitorul de după carieră. Am învățat că nu e cel mai OK pentru stilul meu de viață și ce îmi doresc să fac după aceea. Mi-am dat seama chiar astă-vară, când încercam să joc un baschet cu băieții, că trebuia să mă încălzesc puțin. Nu puteam să îmi pun ghetele și direct să joc baschet.

Simt cum îmi scârțâie genunchii, cum mă doare spatele… Când mă blochez de spate, 10-14 zile sunt semiinvalid și este foarte greu. Mi-am dat seama că nu e OK să trăiești așa. În sportul de performanță trebuie să te sacrifici foarte mult și sacrificiile sunt și pe termen scurt și lung.

Sunt la vârsta la care am jucat, poate, cu unul sau doi ani mai mult decât ar fi trebuit sau mi-aș fi dorit”, a declarat Vlad Moldoveanu în cadrul podcast-ului găzduit de Andreea Cigolea.

Maioul lui Michael Jordan, scos la licitaţie pentru 10 milioane de dolari

Un maiou care a aparţinut legendarului jucător de baschet Michael Jordan a fost adjudecat la o licitaţie pentru suma record de aproximativ 10 milioane de dolari, a anunţat casa Sotheby’s.

Maioul a devenit astfel cel mai scump suvenir sportiv purtat vândut vreodată la licitaţie, potrivit Sotheby’s. Acesta a fost purtat în timpul finalei NBA din 1998, în sezonul „The Last Dance” al lui Michael Jordan, ultimul alături de Chicago Bulls, informează agenţia DPA. Au fost înaintate circa 20 de oferte pentru echipamentul sportiv, iar casa de licitaţii nu a dezvăluit cine a plasat cea mai mare sumă, de 10,1 milioane de dolari americani. Sotheby’s a estimat iniţial preţul maioului la aproximativ 5 milioane de dolari.

În urmă cu doi ani, o pereche rară și uzată de adidași tot de-ai lui Michael Jordan a fost vândută în cadrul unei licitații online contra sumei de 615000 de dolari. Perechea de Nike Air Jordan 1 a fost purtată de fostul baschetbalist la o expoziție din anul 1985 și a fost acum vândută în cadrul unei licitații Christies, alături de alte 8 perechi, pentru a comemora cei 14 ani de carieră la Chicago Bulls. Casa de licitații a descris colecția ca fiind „cel mai important set” oferit de Jordan spre vânzare, iar Carl Webb, care colecționează articole vintage, consideră că valoarea este mai mult legată de nostalgie.„Unii oameni colecționează timbre, alții cărți, pentru mine sunt importanți adidașii... Să știu că sunt una dintre puținele persoane care au un anumit model mă face să mă simt bine” a declarat acesta pentru BBC.

Anterior, cel mai scump suvenir sportiv purtat vândut vreodată la licitaţie a fost un tricou cu care legendarul fotbalist Diego Maradona a jucat la Cupa Mondială din 1986, adjudecat în mai pentru 8,39 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel