Ceaiurile naturale care îndepărtează stresul. Ce putem consuma?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Următoarele ceaiuri pot contribui la ameliorarea simptomelor de stres!

O cană caldă de ceai de plante la mijlocul zilei sau seara, inclusiv vara, pe caniculă, poate fi un ritual relaxant și există unele dovezi că anumite ceaiuri de plante au proprietăți care pot ajuta la ameliorarea simptomelor date de stres. Iată 7 ceaiuri de plante care vă pot ajuta să vă păstrați calmul:

1) Ceaiul de tei

În medicina populară, se spune că teiul ajută la diminuarea anxietății. Acest ceai făcut fin florile uscate de tei (de preferat florile întregi uscate, nu pliculețele cu florile mărunțite praf) vă poate ajuta să vă relaxați și, eventual, să uameliorațișurați insomnia (o afecțiune frecvent legată de problemele de anxietate și stres). Un studiu preliminar publicat în Journal of Ethnopharmacology a constatat că florile de tei ar putea ajuta la ameliorarea anxietății.

2) Ceai verde

Aminoacid găsit în mod natural în ceaiul verde, teanina promovează relaxarea și tratează o serie de probleme de sănătate mintală, mai exact poate atenua anxietatea, combate depresia și reduce stresul.

Cercetările preliminare arată că teanina poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției, a funcției creierului și la calmarea răspunsului corpului la stres.

Mai mult, studiile arată că persoanele care consumă ceai verde în mod regulat pot avea o protecție crescută împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat (doi factori de risc de top pentru bolile de inimă), precum și a unor forme de cancer.

3) Ceai de mușețel

Pentru a obține opt ore în fiecare noapte, încercați un ceai de mușețel. Acesta vă calma nervii, iar mușețelul s-a dovedit a îmbunătăți funcționarea diurnă la persoanele cu insomnie într-un studiu pilot publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine în 2011.

4) Ceai de rădăcină de valeriană

Rădăcina de valeriană este folosită de mult timp ca remediu popular pentru a promova calmul și un somn mai bun. Valeriana officinalis, cum este cunoscută în mod obișnuit ca valeriană, conține o serie de compuși care pot juca un rol în îmbunătățirea somnului și gestionarea anxietății. Acidul valerenic, de exemplu, poate ajuta la scăderea anxietății prin reducerea defalcării acidului gamma-aminobutiric chimic mesager (GABA) din creier.

5) Ceai de rozmarin

Pentru a avea mintea ascuțită pe măsură ce trec anii, este important să rămâneți activi fizic și mental, să urmați o dietă bogată în antioxidanți și acizi grași omega-3 și să vă gestionați stresul. Anumite remedii naturale, cum ar fi rozmarinul, pot ajuta, de asemenea. Există unele dovezi că rozmarinul poate contribui la îmbunătățirea sănătății creierului prin stimularea activității implicate în controlul stării de spirit.

De exemplu, într-un studiu preliminar publicat în revista Fitoterapia în 2013 (link direct studiu), oamenii de știință au descoperit că rozmarinul a contribuit la îmbunătățirea memoriei pe termen lung la șobolani. Studiul arată că mai multe substanțe care se găsesc în rozmarin încetinesc afectarea memoriei care vine odată cu vârsta.

Citește articolul complet despre ceaiurile care combat stresul pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel