Ce trebuie să mâncăm în sezonul rece. Cori Grămescu: Ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Nutriționistul Cori Grămescu a dezvăluit, marți, ce fel de legume și ce tip de carne ar trebui să consumăm în această perioadă a anului. 

În această perioadă a anului, "ar trebui să ne concentrăm pe legume care sunt consistente, care țin de foame, cum este cazul rădăcinoaselor", a declarat Cori Grămescu, la Digi24. "În general, legume consistente cu gust bogat, plăcut pe care le putem mixa în preparate care să integreze și condimentele.", a adăugat nutriționistul.

Cori Grămescu a precizat apoi că "ghimbirul, fulgii de ardei iute sau turmericul ne încălzesc corpul prin efectul lor termogenic și, în felul acesta, obținem o stare de confort."

"Trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii"

Cu toate că în sezonul rece petrecem mai mult timp în interior, "corpul nostru resimte schimbarea de temperatură ambientală și trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii care nu este consistent, nu ține de foame și favorizează mâncatul de dulciuri pentru echilibru."

De asemenea, "dacă ne uităm în piață, vedem că ușor-ușor legumele încep să se modifice. Mergem spre dovleac, care este o legumă de tranziție, avem sfeclă, țelină... Toate acestea sunt mai sărace în glucide. Apoi mergem către iarnă, către legumele consistente: morcovi, cartofi.", a mai spus Cori Grămescu. 

Cori Grămescu recomandă carnea slabă în combinație cu legumele consistente

Nutriționistul Cori Grămescu a explicat că, dată fiind concentrația mai mare de carbohidrați din aceste legume și în general, în mâncarea de sezon rece, ar trebui "să ne orientăm către carne mai slabă: curcan, pui." 

"Eu simt nevoie să insist asupra introducerii peștelui de captură de apă sărată în meniul nostru. Are foarte multe beneficii pentru sănătate.", a spus Cori Grămescu la Digi24. 

"Ar trebui ca aceste legume mai consistente să le asociem mai curând cu zona de pește, pui, curcan mai bine decât porc, vită - care sunt cumva alimentele tradiționale de iarnă în bucătăria românească.", a continuat Cori Grămescu.

Așadar, nutriționistul recomandă carnea slabă în sezonul rece: curcan, pui și pește - asociată, desigur, cu legume mai consistente. 

VEZI ȘI: Cure de slăbire care nu dau rezultat? Bilic, program de “reeducare” alimentară în 6 pași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel