Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Prima şi cea mai importantă întrebare a acestui articol: Ce este un Life Coach sau un consilier de dezvoltare personală? Cu ce se ocupă mai exact?
Un Life Coach / consilier de dezvoltare personală este un tip de profesionist în domeniul sănătății care îi ajută pe oameni să progreseze în viața lor pentru a atinge o mai mare satisfacţie de viaţă. Consilierii de dezvoltare personală își ajută clienții să își îmbunătățească relațiile, carierele și viața de zi cu zi.
Consilierii de dezvoltare personală te pot ajuta să îţi clarifici obiectivele, să identifici obstacolele care te împiedică și apoi să vii cu strategii pentru depășirea fiecărui obstacol. În crearea acestor strategii, consilierii de dezvoltare personală iau în calcul abilitățile și darurile unice ale fiecărui client în parte, întrucât nu se aplică aceeaşi metodă sau reţetă pentru toţi. Astfel, îi ajută pe clienţi să profite la maximum de punctele lor forte. Consilierii de dezvoltare personală îţi pot oferi sprijinul de care ai nevoie pentru a realiza schimbări de lungă durată.
Aşadar, definiţia unui Life Coach este cineva instruit profesional pentru a te ajuta să îţi maximizezi întregul potențial și să atingi rezultatele dorite. Sunt ca un prieten de susținere și un consilier de încredere, 2 în 1. Este cineva care te va împinge să îţi identifici obiectivele, să te responsabilizezi și să te încurajeze pe parcursul călătoriei tale să devii o versiune mai bună a ta.
Bineînţeles, cu atâtea beneficii aduse de un consilier, mulţi se vor mai întreba de ce mai este nevoie de un psiholog sau terapeut specializat?
Psihologul sau psihoterapeutul lucrează cu pacienţi şi tratează afecţiuni de sănătate mintală, tulburări comportamentale, după ani de studiu şi autorizări în domeniu, fiind pregătit să gestioneze depresii, dependenţe, probleme de ataşament, traume, etc.
De cele mai multe ori, poate fi nevoie chiar şi de îndrumarea unui psihiatru în acest sens şi nu, nu trebuie să trăieşti cu impresia că a merge la psihiatru este pentru "nebuni". Psihiatrul este autorizat să conducă teste clinice pe pacienţi pentru a determina diagnostice corecte, a stabili nevoia de tratament sau pentru a verifica dacă pacientul a suferit traume sau schimbări la nivel cerebral.
Pentru că, vezi tu, aceste simptome nu dor ca multe alte afecţiuni. Multe persoane pot trăi o viaţă întreagă cu anumite tulburări şi să nu fie luate în seamă până când este prea târziu şi prea pronunţat în comportamentul pacientului.
Mie, personal, îmi place să spun aşa: Imaginează-ţi un tort! Da!
Psihiatrul este blatul, psihologul este crema, iar consilierul este glazura! Ştiu cum sună.
Deşi poate exista un tort care are doar două sau una din cele trei elemente, nu este un tort complet. La fel şi dezvoltarea noastră mentală, emoţională, spirituală. Toate au nevoie de o temelie, o structură şi, de ce nu, de un design sau ornament, care să ne aducă la împlinirea noastră, să fim cea mai bună versiune a noastră posibilă.
Am menţionat deja câteva aspecte mai sus, dar voi veni cu specificări exacte. Unul dintre principalele beneficii ale colaborării cu un consilier de dezvoltare personală este abilitatea de a obține o perspectivă proaspătă și informată asupra problemelor cu care te confrunți şi te poate ajuta să vezi ce te-a blocat până acum să îţi realizezi obiectivele.
Următoarele sunt câteva dintre rezultatele pozitive care ar putea rezulta din unirea forțelor cu un antrenor de viață:
- Un echilibru mai bun dintre muncă și viață
- Eliminarea fricilor și anxietăților de lungă durată sau a gândurilor / convingerilor care te limitează (nu sunt destul de bun / pregătit, etc.)
- O securitate financiară mai mare
- Îmbunătățirea abilităţilor de comunicare
- Relaţii mai bune la locul de muncă cu şefi sau colegi
- Relații mai puternice cu prietenii și familia
- Ajutor în găsirea unui partener de viaţă
- Consiliere educaţională sau profesională pentru a găsi domeniul cel mai potrivit pentru abilităţile şi preferinţele tale
- Găsirea unui hobby / activităţi care să te împlinească în afara muncii sau implementarea lor în viaţa ta (Cât mai amâni lecţiile de canto sau de dans? Dar orele de fitness?)
- Obţinerea unei promoţii sau deschiderea unei afaceri, pregătirea pentru trecerea de la poziţia de angajat la cea de lider
În cele din urmă, consilierea de dezvoltare personală îţi permite să îţi maximizezi potențialul în orice domeniu. Potrivit cercetărilor, coaching-ul și formarea sunt o combinație mult mai eficientă decât antrenamentul de unul singur. Doar instruirea poate crește productivitatea cu 22,4%, dar, combinată cu antrenamentul săptămânal împreună cu un Life Coach, productivitatea este sporită cu 88%.
-articol semnat de Andreea Cosma, Life Coach, colaborator Astrosens.ro-
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...