Ce beneficii are cafeaua? 5 avantaje pe care ți le aduce băutura preferată
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Nu concepi dimineața fără o cană de cafea? Ei bine, se pare că această băutură caldă și aromată are mai multe beneficii decât ai crede.  Află care sunt!

1. Cafeaua îmbunătățește randamentul cerebral

Cafeaua preferată nu doar că are un gust plăcut, dar poate să îmbunătățească și randamentul cerebral. De ce? Cafeina, regăsită în compoziția cafelei, are rolul de a stimula și schimburile care se fac între neuroni. De aceea, după prima cafea băută, poți observa că te concentrezi mai bine la ce ai de făcut. Dacă doctorul nu ți-a impus vreo restricție în legătură cu această băutură, este chiar recomandat să o servești înainte de a începe munca sau înainte de un examen. Favorizează și atenția, gândirea și alte funcții cognitive.

2. Cafeaua îți modifică starea de spirit

Ești morocănos dacă nu apuci să bei cafeaua? Există și o explicație. Cafeaua stimulează activitatea cerebrală și îți poate schimba starea de spirit, încă de la prima gură. Îți modifică și vigilența și are efecte benefice asupra nivelului tău de energie de pe parcursul unui zile. Chiar și atunci când ești stresat, o cană de cafea îți oferă câteva clipe de relaxare.

3. Cafeaua contribuie la eliminarea depresiei

Poate fi greu de crezut, dar cafeaua nu doar că îți oferă un boost de energie, ci te poate feri de depresie. Există studii ale Institutului Național de Sănătate din America, ce demonstrează că o singură cană de cafea poate să elimine stresul și agitația. Datorită stării pozitive pe care o oferă organismului uman, este puțin probabil să fii depresiv. La acest lucru se adaugă și beneficiile antioxidanților care se află in boabele de cafea. Poți observa că ești, pe loc, mai binedispus.

4. Cafeaua contribuie la menținerea siluetei

Cafeaua poate să sprijine sănătatea intenstinala și contribuie la menținerea unei siluete armonioase, mai ales dacă ești bărbat. Totodată, există studii care spun că cei care beau două căni de cafea pe zi au mai multe șanse să fie activi fizic, în comparație cu cei care servesc doar o cană.

5. Cafeaua poate să prevină apariția diabetului

Îți place să-ți bei cafeaua de dimineață? Vei fi mai activ și te poți bucura de un risc mult mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. În schimb, ar trebui să eviți cafeaua îndulcită și laptele în cafea. Specialiștii spun că acest fapt se datorează capacității cafelei de a păstra intacte celulele din pancreas, care sunt responsabile cu producerea de insulină, pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Sursă de informare: healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel