Câte ouă să mâncăm de Paște pentru a nu ne îmbolnăvi? Recomandarea medicilor
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism, a fost invitată în emisiunea „Super Neatza cu Răzvan și Dani”. Medicul a spus cum trebuie să consumăm ouăle de Paște, indiferent dacă sunt fierte sau prăjite.

„Nu crede nimeni când spui «nu mâncați mult, nu faceți excese, nu consumați alcool alături de preparatele grele din miel», toți se bucură până când ajung acolo, cu colecistită, cu pancreatită, cu un salt hipertensiv, cu glicemie foarte mare. Deci, cam acestea ar fi pericolele de la sărbătoare”, a precizat Ruxandra Pleșea.

Medicul atrage atenția asupra faptului că ouăle de Paște sunt un pericol pentru sănătatea noastră dacă stau la căldură, ele trebuie ținute în frigider.

„Platoul cu ouă se poate găsi la gazdă pe masă, trei zile. Și când vine un invitat, ce se întâmplă? Spune «hai să ciocnim un ou».Și dacă ne ajută Dumnezeu să fie și cald afară, vreme frumoasă, ce credeți că este în aceste ouă? O sursă de toxiinfecție alimentară. Mai mult de două ore, ouăle nu trebuie să stea afară. Le punem în frigider, le scoatem, ciocnim, iar le punem în frigider și așa mai departe, chiar dacă sunt fierte. Este un pericol când stau la căldură”, atrage atenția medicul Ruxandra Pleșea.

Mai mult, specialiștii spun că ouăle trebuie consumate cu moderație.

„Gazdele primesc musafiri și trebuie să ciocnească. Dacă pierd la ciocnit și trebuie să mănânce toate ouăle, pot să ajungă și la 6, 7, 8 ouă pe zi. Ideal ar fi 2, maxim 3 în ziua de sărbătoare, iar dacă am ținut post și trecem la un consum mare de ouă și carne de miel, este un mare pericol ca colecistul nostru să se resimtă, mai ales dacă avem pietricele în colecist”, a mai precizat medicul Ruxandra Pleșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel