Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
„Nu crede nimeni când spui «nu mâncați mult, nu faceți excese, nu consumați alcool alături de preparatele grele din miel», toți se bucură până când ajung acolo, cu colecistită, cu pancreatită, cu un salt hipertensiv, cu glicemie foarte mare. Deci, cam acestea ar fi pericolele de la sărbătoare”, a precizat Ruxandra Pleșea.
Medicul atrage atenția asupra faptului că ouăle de Paște sunt un pericol pentru sănătatea noastră dacă stau la căldură, ele trebuie ținute în frigider.
„Platoul cu ouă se poate găsi la gazdă pe masă, trei zile. Și când vine un invitat, ce se întâmplă? Spune «hai să ciocnim un ou».Și dacă ne ajută Dumnezeu să fie și cald afară, vreme frumoasă, ce credeți că este în aceste ouă? O sursă de toxiinfecție alimentară. Mai mult de două ore, ouăle nu trebuie să stea afară. Le punem în frigider, le scoatem, ciocnim, iar le punem în frigider și așa mai departe, chiar dacă sunt fierte. Este un pericol când stau la căldură”, atrage atenția medicul Ruxandra Pleșea.
Mai mult, specialiștii spun că ouăle trebuie consumate cu moderație.
„Gazdele primesc musafiri și trebuie să ciocnească. Dacă pierd la ciocnit și trebuie să mănânce toate ouăle, pot să ajungă și la 6, 7, 8 ouă pe zi. Ideal ar fi 2, maxim 3 în ziua de sărbătoare, iar dacă am ținut post și trecem la un consum mare de ouă și carne de miel, este un mare pericol ca colecistul nostru să se resimtă, mai ales dacă avem pietricele în colecist”, a mai precizat medicul Ruxandra Pleșea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...