Care sunt vitaminele recomandate după vârsta de 40 de ani, pentru o sănătate optimă?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Descoperă cele 7 vitamine esențiale, de care ai nevoie după vârsta de 40 de ani!

Vitaminele și nutrienții sunt o armată care luptă împotriva afecțiunilor legate de vârstă. 

Masa musculară începe să se deterioreze, suntem mult mai predispuși să ne îngrășăm, poate începe (sau poate începe în curând) menopauza, iar riscul de boli cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul începe să crească - ceea ce înseamnă că planul tău de luptă trebuie să înceapă să arate puțin diferit.

Mai jos sunt nutrienții cheie la care trebuie să fiți atenți și cele mai bune modalități de a-i obține.

Vitamina B12

Odată ce împliniți 40 de ani (și cu siguranță după 50 de ani), vitamina B12 ar trebui să fie în atenția dumneavoastră. Este esențială pentru funcționarea normală a sângelui și a creierului.

Orice moment după 40 de ani și înainte de a împlini 50 de ani este un moment bun pentru a începe să obțineți B12 dintr-un supliment sau multivitamină. Încercați să obțineți 2,4 mg pe zi.

Care sunt analizele medicale recomandate femeilor peste 40 de ani? Pot depista boli serioase

Calciu

O analiză recentă a 59 de studii menite să măsoare rolul pe care acesta îl joacă în prevenirea fracturilor la bărbații și femeile cu vârsta peste 50 de ani a constatat că creșterea aportului de calciu - fie din alimente, fie din suplimente - nu are șanse să reducă semnificativ riscul de fracturi. Iar alte cercetări au asociat suplimentele de calciu cu un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și moarte cardiacă pentru femeile aflate la postmenopauză.

Cele mai multe femei pot obține calciul de care au nevoie - 1.000 mg pe zi pentru femeile între 40 și 50 de ani și 1.200 mg pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani - dacă au o dietă bine echilibrată cu alimente bogate în calciu, cum ar fi lactatele, tofu, sardinele, broccoli, migdalele și spanacul.

7 sfaturi de frumusețe pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani

Vitamina D

D este un lucru important, spune Kirkpatrick, mai ales după 40 de ani, deoarece ajută la protejarea împotriva schimbărilor legate de vârstă care încep să apară. Deficiențele de vitamina D au fost legate de diabet, boli de inimă, scleroză multiplă și cancer de sân și colorectal - toate acestea fiind mai susceptibile de a apărea cu cât îmbătrânești mai mult.În plus, D este esențială pentru absorbția calciului în organism, spune ea.

Sursele dietetice includ peștele și lactatele, cerealele și boabele îmbogățite, dar, în general, D-ul pe care îl obțineți din alimente este slab absorbit. Soarele este cea mai bună sursă de vitamina, dar nu toată lumea trăiește suficient de aproape de ecuator pentru a fi expusă la razele puternice care vor furniza D de care aveți nevoie, explică Kirkpatrick.

Vezi continuarea articolului pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Săptămână tensionată pentru Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Sursă foto: Pexels

Horoscop RUNE 13-19 mai 2024. Zodia care primește intuiție puternică

Sursă foto: Pexels

Încă două săptămâni cu Jupiter în Taur! Decizii importante pentru toate zodiile

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 13-19 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel