Când avem nevoie de protecție solară și ce sunt indicele UV? Informații utile pentru vară
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Tu știi când ai nevoie de protecție solară? La ce scor UV ar fi mai bine să rămânem în locuință?

Indicele UV este o măsură a nivelului de radiații ultraviolete.

Trebuie să știi că indicele UV variază de la zero în sus - cu cât acesta este mai mare, cu atât este mai mare potențialul de afectare a pielii și a ochilor și cu atât mai puțin timp este necesar pentru ca daunele să apară.

Indicele UV este un vehicul important pentru a avertiza oamenii cu privire la necesitatea de a utiliza protecție solară.

O creștere accentuată a incidenței cancerului de piele în rândul populațiilor cu pielea albă din întreaga lume este puternic asociată cu expunerea excesivă la radiațiile UV provenite de la soare și, eventual, de la surse artificiale. Dovezile actuale indică faptul că obiceiurile personale în ceea ce privește expunerea la soare constituie cel mai important factor de risc individual pentru afectarea prin radiații UV.

Cum ne pregătim corpul pentru vară? Soluții de efect!

Păstrarea pielii în siguranță împotriva razelor UV dăunătoare ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, mai ales în lunile de vară. Dar există anumite momente ale zilei în care sunteți cel mai expus riscului. 

Indicele UV - un scor care măsoară cât de puternică este lumina soarelui în timpul zilei - indică atât cât de probabil este să aveți arsuri solare, cât și cât de repede. Acesta variază de la 0 la 11.

Ce încălțăminte casual purtăm vara? Modele utile pentru orice vârstă

Protecția solară este recomandată atunci când indicele UV are un scor de 3 sau mai mare.

Cum ne protejăm în mod corespunzător

Dar crema de protecție solară nu este singura opțiune, deoarece acoperirea cu haine și petrecerea timpului la umbră protejează, de asemenea, de razele UV.

Ar trebui să purtați întotdeauna o protecție de cel puțin SPF 30+ și aceasta ar trebui aplicată cu 20-30 de minute înainte de a ieși afară. Acest lucru îi dă timp să se fixeze, asigurându-se că nu va curge atunci când transpiri.

De asemenea, se recomandă reaplicarea protecției solare la fiecare două ore, iar atunci când folosiți SPF pe față, asigurați-vă că aceasta este ultima parte a regimului de îngrijire a pielii.

Și nu uitați să folosiți un balsam de buze cu SPF, deoarece aceasta este o parte a corpului care este adesea neglijată, potrivit BSF.

Vezi articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel