Cancerul, tratat în 7 minute. Celulele canceroase devin vizibile, iar sistemul imunitar le anihilează
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Descoperă mai multe despre tratarea cancerului după metodă.

Cancerul poate fi tratat în 7 minute. Pacienții din Anglia vor fi primii care vor avea acces la o injecție de șapte minute pentru tratamentul cancerului.

NHS este primul sistem de sănătate care va oferi sute de pacienți o injecție care va reduce timpul de tratament cu până la trei sferturi. Pacienții din Anglia vor deveni primii din lume care vor beneficia de o injecție care tratează cancerul în șapte minute.

După ce a primit aprobarea Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA), NHS va fi primul sistem de sănătate care va oferi injecția la sute de pacienți în fiecare an.

Timpul de tratament medicamentos pentru unii pacienți bolnavi de cancer din NHS va fi redus cu până la trei sferturi.

Cum funcționează tratamentul

Atezolizumab se administrează de obicei pacienților pe cale intravenoasă, prin perfuzie, dar mulți dintre ei vor primi acum imunoterapia prin injecție.

Medicamentul, cunoscut și sub numele de Tecentriq, tratează diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, de sân, de ficat și de vezică urinară. Este administrat la aproximativ 3.600 de pacienți din Anglia în fiecare an.

Se așteaptă ca majoritatea acestor persoane să primească acum medicamentul printr-o injecție de șapte minute, în loc de o injecție intravenoasă, care durează de obicei între 30 de minute și o oră.

Pacienților care primesc Atezolizumab alături de chimioterapie li se poate administra în continuare medicamentul pe cale intravenoasă.

Medicamentul este cunoscut sub numele de inhibitor al punctelor de control și acționează ajutând sistemul imunitar să găsească și să ucidă celulele canceroase.

Prof. Peter Johnson, directorul național pentru cancer al NHS England, a declarat că această mișcare a evidențiat modul în care un serviciu de sănătate orientat spre inovare asigură pacienților cele mai avansate tratamente împotriva cancerului.

”Introducerea în premieră mondială a acestui tratament va însemna că sute de pacienți pot petrece mai puțin timp în spital și va elibera timp prețios în unitățile de chimioterapie ale NHS. Menținerea celei mai bune calități posibile a vieții pentru pacienții cu cancer este vitală, astfel încât introducerea unor injecții sub piele mai rapide va face o diferență importantă”, a spus el, potrivit The Guardian.

NHS England a precizat că tratamentul mai rapid a venit fără costuri suplimentare datorită acordului comercial existent negociat cu producătorul Roche.

”Injectarea Tecentriq sub piele oferă o opțiune de tratament mai rapidă, deoarece durează aproximativ șapte minute, în comparație cu 30-60 de minute pentru metoda actuală de perfuzie intravenoasă a Tecentriq.

Suntem încântați că pacienții NHS din întreaga Anglie au acces la injecția subcutanată de imunoterapie pentru cancer PD-L1”, a precizat Marius Scholtz, director medical pentru Roche.

Ce beneficii mai are

Studiile sugerează că majoritatea pacienților cu cancer preferă să primească tratamentul pe cale subcutanată - prin injectare sau perfuzie chiar sub piele - datorită durerii și disconfortului redus, ușurinței de administrare și duratei mai scurte a tratamentului, în comparație cu perfuzia intravenoasă.

Mii de pacienți cu cancer din Anglia au beneficiat de forma IV a atezolizumabului, care poate reduce semnificativ riscul de reapariție a cancerului.

Citește continuarea articolului pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel