Cafea boabe sau cafea măcinată? Avantajele și dezavantajele fiecărui tip
Autor: , Gentiana Mocanu-Pavel | Dată: 23 ian 2023, 13:54
Poate că faci parte din categoria celor care nu își imaginează o zi fără o cafea aromată, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Dar, ce alegi dintre varianta boabe sau cafeaua măcinată? Îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărui tip.

Iată cele mai importante lucruri pe care merită să le cunoști despre cafeaua boabe și cea măcinată, astfel încât să iei decizia optimă!

Cafea boabe

Dacă nu folosești cafea măcinată sau capsule, poate că te înscrii în rândul iubitorilor de cafea boabe, pe care o pregăteau bunicii sau părinții. Care ar fi avantajele și dezavantajele acestui tip de cafea?

În primul rând, cafeaua boabe are nevoie de mai mult timp de preparare, până să te bucuri de licoarea magică. Mai mult, are și un preț mai ridicat, în comparație cu pungile clasice de cafea măcinată, mai ales dacă alegi să le cumperi din magazine specializate.

De ce să mananci câteva boabe de cafea. Efect uimitor

Însă, ca avantaje, trebuie să știi că boabele sunt cele care oferă cafelei un gust intens, fiindcă își pot păstra mai mult timp savoarea și aroma. Dacă vrei să folosești boabe de cafea, îți trebuie o râșnită și un pic de răbdare. Această metodă va fi pe placul celor care vor să facă din pregătitul cafelei un adevărat ritual.

Cum faci cafea cu presa franceză. Rețeta simplă

Dacă este păstrată corect, cafeaua poate să reziste în timp, deși gustul adesea suferă modificări. Acest lucru se datorează faptului că, după ce boabele sunt prăjite, structura lor începe să se modifice. Dacă le ții în casă prea mult timp, uleiurile din boabele de cafea oxidează și poți observa că băutura nu mai este la fel de aromată.

Specialiștii recomandă să consumi cafeaua între 5-15 zile de la momentul prăjirii, în funcție de modul în care alegi să o pregătești. Totodată, ar fi bine să eviți plasarea cafelei boabe în apropiere de surse de căldură sau umezeală, ca să împiedici oxidarea.

Cafea măcinată

Cafeaua măcinată se bucură de o popularitate mai mare decât boabele de cafea. Fie că pregătesc cafeaua la filtru sau la ibric, cea mai mare majoritate a oamenilor consumă cafea măcinată.

Ce avantaje are? Putem aminti prețul relativ scăzut al acestui tip de cafea, dar și faptul că o găsim în aproape orice magazin, mic sau mare. Cafeaua măcinată se pregătește ușor la ibric, dar și la filtru.

Care sunt dezavantajele? Ei bine, se pare că acest tip de cafea măcinată are o calitate mai slabă decât cafeaua boabe. În urma procesului de măcinare a boabelor, cafeaua își pierde din arome și nu mai este la fel de intensă. Dacă ești interesat de o cafea cu gust foarte intens, ai putea să alegi cafea boabe, gustoasă și intens aromată.

Poate ești interesat și de: Ce beneficii are cafeaua? 5 avantaje pe care ți le aduce băutura preferată

Sursă de informare: healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cum economisim bani? 5 metode care funcționează

Dacă nu prea reușești să pui bani deoparte, poate ai...

Cum să fii mai productiv la început de an?

A început un an nou, așa că este posibil să ai o...

Shopping din second hand: avantaje și ce-ar fi bine să eviți

Achiziționarea hainelor, a accesoriilor și a...


Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Mesajele astrelor pentru PATRU zodii. Iubire de sine pentru Berbec, dinamism pentru Gemeni. Fecioarele trebuie să delege, Peștii au nevoie de disciplină

https://pixabay.com/

Mesajele astrelor pentru PATRU ZODII. Racii trebuie să aibă grijă la bani, Balanțele la excesul de zel. Săgetătorii pot avea tensiuni cu partenerul, la Capricorni apar negocieri

https://pixabay.com/

Luna Plină în Leu de pe 5 februarie. Daniela Simulescu vorbește despre aspecte copleșitoare și situații tensionate - VIDEO

Freepik.com

Cele PATRU zodii care vor fi afectate de Luna Plină în Leu de pe 5 februarie

Cross parteneri