Bicarbonatul de sodiu: care îi sunt beneficiile și cum îl putem folosi?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Bicarbonatul de sodiu a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Dar care sunt beneficiile sale pentru sănătate și cum poate fi utilizat?

Bicarbonatul este un remediu natural, destul de ieftin și, atunci când este utilizat corect, nu este inferior multor produse comerciale scumpe moderne, care conțin diverse substanțe chimice.

Pentru ce folosim bicarbonatul de sodiu?

Pentru arsuri la stomac și indigestie. Aproape toate antiacidele conțin bicarbonat de sodiu. Aceste medicamente au succes în ameliorarea indigestiei și a arsurilor la stomac. Acasă, poți pregăti o soluție la fel de eficientă: pune 0,5 linguriță de bicarbonat într-un pahar de apă clocotită. Lasă apa să se răcească, apoi o poți bea.

Pentru igiena bucală și albirea smalțului dentar. Bicarbonatul de sodiu pur este abraziv. Prin urmare, pentru a nu strica smalțul dinților, puteți adăuga un praf de sifon în pasta de dinți. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene, datorită cărora combate cu succes microbii dăunători.

Ca un deodorant. O soluție de bicarbonat de sodiu poate elimin mirosul de transpirație, acționând ca un deodorant natural.

În timpul efortului fizic. După cum știi, în timpul efortului fizic, acidul lactic este produs în mușchi, iar acest lucru dă o senzație neplăcută de disconfort, deoarece nivelul pH-ului scade în celulele musculare. 

În cosmetologie. Bicarbonatul face parte din multe exfoliante corporale și măști, care îți permit să ameliorați inflamația, să cureți porii pielii și să îndepărtezi celulele moarte.

Ca apă de gură. Poți folosi bicarbonat de sodiu ca apă de gură. Pune 0,5 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă. Cu această soluție, poți ajunge la golurile și găurile dintre dinți la care nu ajunge periuța. De asemenea, poți clăti limba și gingiile. Apropo, bicarbonatul de sodiu ajută și la ulcerele bucale.

Pentru a curăța părul. Pentru început, bicarbonatul de sodiu acționează asupra scalpului ca un agent de îndepărtare a reziduurilor. Elimină grăsimile și impuritățile. Cu acest remediu, o dată pe săptămână, va fi super curat și își va recăpăta strălucirea naturală.

Iată cum: Se toarnă două linguri de bicarbonat de sodiu în mână și se adaugă puțină apă pentru a face o pastă. Frecați rădăcina părului cu el, cu un masaj ușor. Lăsați-l să acționeze timp de trei minute și clătiți. Apoi, puteți folosi șamponul obișnuit. Pentru a termina, clătiți-l cu oțet diluat în apă. Se toarnă o linguriță de oțet de mere într-o ceașcă și jumătate de apă. Oțetul redă pH-ul părului conferindu-i strălucire.

Vezi și: Bicarbonat de sodiu, pentru a vă înfrumuseța părul și pielea. TOP moduri de utilizare

Găsești articolul complet despre bicarbonat pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel