Fructul care te scapă de problemele digestive, după Crăciun și Revelion. "O FELIE este UTILĂ!" E foarte IMPORTANT
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru a atras atenția în ceea ce privește alimentația din timpul sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile de iarnă sunt o adevărat provocare pentru siluetă, iar alimentele grele preparate ne pot da mari bătăi de cap, motiv pentru care medicii și nutriționiștii atrag atenția să fim atenți la cantitate atunci când ne punem la masă.

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că întoarcerea la o alimentație normală după perioada de post poate reprezenta un risc pentru sănătate dacă nu este abordată corect.

"După perioada de post, mai ales dacă aveți afecțiuni cronice digestive încercați să reluați progresiv alimentația. Nu modificați medicația cronică în contextul în care vreți să mâncați sau să beți pentru că există riscul să dezvoltați numeroase complicații.

Nu dați startul la mesele copioase imediat, mai ales dacă ați ținut post. Această categorie ar trebui să reia cu prudența alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură. Alimentele trebuie reintroduse treptat. Puteţi începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociata unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.

Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă", a declarat Tudor Ciuhodaru, la B1 TV.

Ce să mănânci, după ce ai ținut post

"După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate şi alimentate mai puțin grase, în aşa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă şi să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric şi nu numai.

Combinația de grăsime şi alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave şi nu chiar de Terapie Intensivă şi intervenții chirurgicale", mai spune medicul.

Fructul care te scapă de problemele digestive după Crăciun și Revelion

"Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în aşa fel încât să nu fie toate dintr-o dată. Şi felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a nu suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc, poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic și în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Freepik.com

Horoscop MAI 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

pixel